◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Îmbrățișări

Au venit din rotundul-rotunjor ca o pâine cu suflet românesc, aromat ca o pită crescută din dospeala iubirii neasemuite față de aceste locuri, coaptă în vatra respectului și a dragostei față de ceilalți, indiferent de culoarea ochilor, de credințe, de obiceiuri, de limba și suflul simțirii etniei fiecăruia, de tiparul în care ne-a așezat Divinitatea.
Au venit dinspre mijirea unei bucurii, către neasemuita ei împlinire.
Au venit de dincolo și de dincoace de Dunăre, de dincolo și de dincoace de Prut, de peste tot unde sălășluiește câte un suflet cu care sufletul meu s-o fi intersectat cândva, pe vreun meleag de sublim al vieții. Scrise sau rostite, au venit din Albania, America, Anglia, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, Turcia și de pe unde or mai fi viețuind prieteni ce mi-au îmbălsămat cu inefabil clipele zilei de ieri.
Pe unii dintre ei mi i-au scos în cale efemeride cu aluri de veșnicie, la vreun festival de poezie de pe aici ori de pe lungul și latul oricărui meridian al creației literare. Pe alții i-am descoperit cercetând împreună zăcăminte de aur ale ființării întru frumos și iubire.
Niciun coronavirus, oricât de înverșunat în inconștiența lui dușmănoasă, n-ar fi avut tupeul să le sfideze entuziasmul. Sinceritatea bucuriei de a pluti pe o aripioară de etern împreună, măcar cât fâlfâirea unui gând bun, îmi părea de o măreție învingătoare, capabilă să răpună orice rău. Le simțeam puritatea bucuriei de a mă bucura trăind dincolo de cuvinte. Venind în alaiuri de calde simțăminte, bucuria aceasta se strecura către inima mea printre ramurile pomilor din fața ferestrei. Vișinul plin de flori, liliacul pleznind de greutatea exploziei de mov și un măr, care tocmai își deschidea cupele bobocilor răbdători, parcă s-au îmbrățișat anume să arate că totul e iubire.
Mă înduioșează exemplul de iubire al naturii! Pilda de înțelegere și îngăduință a pomilor, în zorii acestei zile părându-mi și mai strâns îmbrățișați, îmi dă o putere nouă. Îmi îmbrac de dimineață sufletul cu îmbrățișările voastre, și vă mulțumesc dragii mei că m-ați îmbogățit cu asemenea veșminte, urmând a îmbrățișa la rându-mi, îndelung și cu nesaț, viața cu toate ale ei!

Firiță Carp / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *