Argeș: De Paște, patru abatoare autorizate

Posted On 12 apr. 2020
By :
Tag: ,

Cu doar o săptămână înaintea sărbătorilor de Paște pentru ortodocși, în județul Argeș doar 4 abatoare sunt autorizate pentru sacrificarea mieilor.

 Într-o informare transmisă de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a județului Argeș (DSVSA) se arată că acestea sunt situate două în Pitești, unul în municipiul Câmpulung Muscel și unul în comuna Rucăr.  

În comuna Albeștii de Argeș există un punct de tăiere la fermă (este vorba de un abator modular în exploatație).  

De asemenea, în Argeș este avizată temporar sacrificarea mieilor într-o exploatație înregistrată sanitar veterinar din localitatea Miroși

Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar. Comercializarea carcaselor sacrificate în aceste abatoare se face în piețe autorizate temporar pentru o astfel de activitate.

Piețe autorizate pentru comercializare sunt următoarele:

-Piețele „Ceair” situată pe Calea București  și „Smârdan” din Pitești;

-Piata „Dacia” din Mioveni;

-Hala centrală din Curtea de Argeș.

 În plus în județul Argeș mai sunt autorizate pentru comercializarea carcaselor de miel și măcelăriile înregistrate sanitar veterinar din toate orașele județului.

Toate carcasele comercializate în unitățile enumerate trebuie să fie marcate doar cu ștampila ovală.

 Carcasele provenite din această exploatație sunt marcate, după expertizarea sanitară veterinară de medicul veterinar oficial, cu ștampila rotundă cu diametrul de 3,5 cm. Produsele provenite din această exploatație  vor fi comercializate numai către consumatorul final.

   Constantin PAŞOL

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.