◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Ordonanța Militară 9, anunțată de Marcel Vela. Este prima după prelungirea stării de urgență. Ce prevede

Ministrul Marcel Vela e emis, joi, Ordonanța Militară 9, prin care interzicerea exportului de grâu a fost eliminată. De asemenea, prin documentul de joi s-a prelungit suspendarea zborurilor dinspre și către Românie din: Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Ministrul Vela a anunțat, joi după-amiază, că a semnat și prezentat spre aprobare premierului Ludovic Orban Ordonanța Militară numărul 9 (OM9).

„Un punct important al ordonanței se referă la interzicerea exportului de grâu și alte produse derivate, interzicere care a fost precizată și impusă în OM anterioară. Prin această ordonanță, articolele care interzic acest export ăși încetează aplicabilitatea pentru că în urma discuțiilor purtate al nivel guvernamental cu comercianții de produse cerealiere s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea rezervei de stat astfel încât un subiect care preocupă Guvernul României, securitatea alimentară, să fei asigurată până la următoarea recoltă. Tot ce a fost interzis la export (…) din acest moment anunț producătorii și comercianții că nu mai este interzis acest export”, a spus Marcel Vela, în declarația de presă.

Prin același act normativ, sunt exceptați de la normele de izolare navigatorii și lucrători transfrontalieri de la granița cu Bulgaria, care lucrează pe o rază de 30 de kilometri, dacă aceștia nu prezintă simptome de COVID-19.

„În această ordonanță am prelungit suspendarea zborurilor dinspre și către România din: Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania. Ele au fost suspendate în ordonanțele anteriorare și termenul de 14 zile astăzi este prelungit proporțional pentru fiecare țară”, a mai spus Vela.

De asemenea, prin OM 9 s-a stabilit că piețele agro-alimentare rămân deschise în această perioadă, cu condiția respectării reglementărilor impuse de toate ordonanțele militare.

În cadrul declarației de presă, ministrul Marcel Vela a subliniat că e important ca românii să respecte prevederile ordonanțelor militare și recomandările primite de la Biserica Ortodoxă Română.

„Evitați aglomerările, dacă mergeți la cumpărături, interacțiunea cu alte persoane, nu mergeți în vizite și nu primiți oaspeți de sfânta sărbătoare a Paștelui. (…) Avem un dușman comun: noul tip de coronavirus. MAI nu se relaxează în această perioadă. Polițiști, jandarmi, polițiști de forntieră, militari ai MApN și polițiști locali vor fi prezenți la datorie”, a adăugat sursa citată.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *