◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Revista UZP nr. 17. „Convorbiri jurnalistice” în toată țara

Revista UZP nr. 17 revine în atenția publicului din România cu aceleași repere de calitate – conținut amplu, dens, direcționat spre viața presei din România și de peste hotare, totul într-o prezentare grafică la cele mai înalte standarde.

În interiorul acestei publicații care și-a căpătat rapid un binemeritat loc de frunte pe segmentul media din România, este reflectat în primul rând turul de forță pe care l-a făcut conducerea UZPR în majoritatea filialelor din țară, pentru a deschide larg porțile unui proiect de anvergură: „Convorbiri jurnalistice”. Inițiat de președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan, proiectul este un demers de sinteză și de analiză pe larg a problematicii ample și atât de diverse a mass-media din România, în context intern și internațional. Derulată de cea mai reprezentativă și mai longevivă organizație de breaslă din țară, acțiunea susținută de conducerea UZPR a legat între ele, de-a lungul unei serii extinse de vizite la filialele UZPR din totă România, preocupările și acțiunile jurnaliștilor remarcabili care le compun și le susțin, propagând, în același timp, complexele interacțiuni profesionale deopotrivă în rândul jurnaliștilor din țară și dincolo de hotare, acolo unde UZPR are filiale puternice. Primit cu mare interes de membrii UZPR din Bacău, Botoșani, Galați, Reșița, Bihor, Arad, Constanța, Cluj, Brașov, Craiova, Giurgiu, Iași, Maramureș, Harghita sau Satu Mare, proiectul „Convorbiri jurnalistice” a reliefat, o dată în plus, forța și capacitatea de unitate a presei profesioniste din România, dintre ai cărei reprezentanți de frunte, cu o continuă și bogată activitate de utilitate publică, sunt membri ai UZPR.

Un eveniment de cea mai mare importanță pentru UZPR, sesiunea I a Adunării Generale, desfășurată în premieră cu vot electronic, a înregistrat un succes previzibil, dată fiind cuplarea perfectă a breselei la mijloacele tehnologiei moderne, adoptându-se, în acest for de primă importanță al Uniunii, Rapoartele de activitate ale UZPR, toate sub semnul unor remarcabile rezultate pozitive.

Paginile Revistei UZP nr. 17 includ, de asemenea, rezumate ale tradiționalelor Serate „Eminescu, jurnalistul”, cu tot alaiul lor de expuneri de marcă susținute de invitați redutabili, personalități de frunte ai breslei jurnalistice și ai mediului academic, precum și un amplu reportaj de la cea de-a doua ediție a Balului Ziariștilor, o manifestare care a reunit, într-un cadru somptuos, de gală, colegi de breaslă din toată țara, care s-au bucurat să se revadă, să celebreze Uniunea din care fac parte, să facă schimburi de idei, să depene amintiri din lumea presei, să cânte și să danzeze împreună. 

Cei mai apropiați colaboratori ai Revistei UZP – Corina Popescu, Carol Roman, Marian Nencescu, Firiță Carp, Ioan Damaschin, Eliade Bălan ș.a. – sunt prezenți cu abordări de înaltă ținută ale celor mai stringente probleme ale lumii informării publicului și comunicării profesioniste. Totodată, foarte bine aspectată este și activitatea înfloritoare a Editurii UZP, care într-un timp relativ scurt a adus în atenția publicului un mare număr de volume. În paginile Revistei UZP nr. 17 se regăsesc și publicații din țară, care reflectă continuitatea unei bogate vieți publicistice în toată România. 

Puternic ancorată în actualitate, bine sprijinită pe un trecut fast, presa profesionistă din România demonstrează, în pofida tuturor vitregiilor oricăror vremuri, că rămâne un pilon fundamental al societății. Revista UZP nr. 17, editată de organizația-etalon profesional UZPR, reflectă din nou, din plin, evoluțiile unei bresle fără de care nu se poate imagina o democrație reală. 

 

Roxana Istudor

Un comentariu pentru “Revista UZP nr. 17. „Convorbiri jurnalistice” în toată țara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *