default-logo

Măsura fără precedent pe care vrea să o impună OMS. Răspunsul a venit imediat: ”Colapsul ar fi inevitabil!”

Teama care a cuprins Europa din cauza pandemiei de COVID-19 ar putea avea efecte și mai devastatoare pentru sport. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut astăzi o propunere fără precedent.

Propunerea fără precedent a OMS: fără fotbal până la finalul lui 2021

În timpul unei videoconferințe organizate de UEFAOMS a recomandat menținerea suspendării tuturor competițiilor internaționale până la finalul anului 2021, informează publicația braziliană Veja.

Măsura pare una extremă și bizară, dar presa din Brazilia a aflat că propunerea OMS este una cât se poate de serioasă. Potrivit jurnaliștilor din America de Sud, ședinta a fost controversată și a durat două ore și jumătate, nu o oră, așa cum era preconizat. 

În urma informațiilor prezentate de doi epidemiologi de la OMS, organizația ar fi concluzionat că această restricție e cea mai bună soluție. 

Pe baza unui studiu privind riscurile noilor valuri de contagiune pentru anul viitor, cei doi medici au prezentat scenariile probabile, care nu sună foarte bine.

UEFA neagă și nu e obligată să respecte măsura OMS

UEFA a negat însă că ar fi primit această recomandare. Totodată, OMS nu are nicio influență asupra calendarului sportiv, iar forul european nu are vreo obligație să respecte sugestiile primite.

După prezentarea celor doi medici, discuția a continuat între UEFA și cluburile participante. Potrivit surselor din Brazilia, cele mai importante campionate din Europa au pierdut deja 4,1 miliarde de euro de pe urma întreruperilor cauzate de pandemie.

”Colapsul ar fi inevitabil dacă nu se reiau competițiile”, mai notează jurnaliștii brazilieni, care susțin că nu s-a ajuns la un consens. Unele cluburi nu sunt de acord să joace cu spectatori în perioada imediat următoare, pentru că așa ar crește riscul infectării jucătorilor.

După teleconferință, UEFA a dat un comunicat privind competițiile naționale: ”S-a recomandat clar disputarea finalului de sezon în campionatele și cupele interne. Totuși, se iau în calcul și situațiile speciale, în cazul ligilor care vor fi oprite definitiv”

digisport.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.