◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Al treilea Reich și mișcarea pangermană

După Primul Război Mondial, societatea umană a înregistrat o criză majoră, fiind marcată de şomaj, de un puternic sentiment antisemit și bulversată de darwinism. Misticismul nazist a avut toate condiţiile pentru a coopta tot mai mulți susţinători.

Helena Petrovna Blavatski este unul dintre precursorii acestei mişcări. După o călătorie pe care a efectuat-o în Tibet, ea a susținut că a descoperit documente care susţineau că omenirea s-a pornind de la rase umane pe care le numea rase mame, ultima dintre acestea fiind cea ariană.

Al treilea Reich

Pentru Blavatski, rasa primordială a fost de origine extraterestră. Ea făcea referire la atlanţi. În anul 1875, ea fondează o societate teosofica care avea ca simbol svastica. În India, svastica era un simbol solar care reprezenta prosperitatea.

Un alt susţinător al acestei teorii a fost austriacul Guido Karl List, scriitor și jurnalist, care susţinea că blocurile masive din piatră de la Wotan sunt creaţia atlanţilor. El susţinea pangermanismul și existența unei rase ariene cu origini directe cu cea a atlanţilor.

În acest mod, s-a format mișcarea Volkisch, concretizată prin societăţi secrete care celebrau sărbătorile păgâne legate de solstiţiu și susţineau existența și superioritatea unei rase ariene.

 

După descoperirea unui mormânt al unui templier, dezbaterile au fost și mai acerbe. S-a vorbit despre o rasă pură și una impura, născută din unirea Evei cu un demon.

Societatea Thule

În anul 1918, este creată societatea Thule care avea ca studiu cultura Wotan. Thule este denumirea unei extremităţi nordice a planetei și se considera că este capitala Hyperboreei, locul unde s-au retras atlanţii care au supraviețuit cataclismului.

Himmler a fost un personaj controversat care a găsit un refugiu în cadrul societății Thule, dat fiind faptul că a avut multe eşecuri în plan profesional. Pentru că era miop, în Primul Război Mondial, i-a fost refuzată cererea de a se înrola în armată. A fost un afront peste care nu a putut trece. A urmat studii în agronomie și s-a înscris în mișcarea Volkisch. Sloganul sau era sânge, pământ și sabie.

În anul 1923, devine un apropiat al lui Hitler, iar cariera sa este în plină ascensiune. Va deveni șeful Gestapo, iar în anul 1943, va ocupa funcţia de șef Wehrmacht. Mult timp, a fost suspectat că suferă de schizofrenie.

Himmler era fascinat de ocultism. El se consideră reîncarnarea lui Henri I, rege din secolul al X-lea. Catedrala Quedinburg, locul unde a fost înmormântat regele, a fost decrestinizata și transformată de ŞŞ într-un loc de cult păgân. Chiar și Himmler participa la aceste ritualuri păgâne.

În anul 1935, Himmler crează organizaţia Ahnenerbe care avea ca scop justificarea teoriei rasei ariene. În cadrul acestei organizații au fost cooptaţi 137 de savanţi care aveau rolul de a propaga ideile rasiale. În acest scop, au fost organizate mai multe expediţii, în Finlanda și Suedia, urmate de Brazilia, Tibet și România.

Ahnenerbe

În România, membrii Ahnenerbe au ajuns în anul 1936, unde au cercetat situri dacice. În anul 1938, membrii expediţiei au ajuns în Tibet, unde au cercetat urme ale unei civilizaţii nordice, care conform opiniei lor, s-ar fi retras pe înaltul platou tibetan, din calea apelor care au devastat planeta.

Al Treilea Reich și teoria Pământului gol

Germania naistă nu a avut suficient timp pentru a valorifica uriaşul avans tehnologic pe care îl căpătase. Aliaţii aveau un avantaj numeric asupra Puterilor Axei de 10 la 1 şi înaintau rapid, pe mai multe fronturi. Al Treilea Reich şi-a dat seama că nu mai are timp să câştige războiul şi că trebuie să-şi pregătească retragerea către locaţii mai sigure.

La începutul anului 1945 strategia nemţilor a devenit aceea de ţinere în loc a inamicului prin întârzierea înaintării acestuia până când guvernul Reich-ului şi-ar fi mutat locaţia.

Anticipând sfârşitul iminent al războiului, germanii au demontat şi apoi au transportat în ţinutul arctic cu ajutorul submarinelor, în cel mai mare secret, marea majoritate a aparatelor zburătoare neconvenţionale construite. Uzinele din Germania au fost rapid evacuate. Prototipurile ne-convenţionale care nu au putut fi evacuate, au fost distruse pentru a nu fi găsite de inamici.

Conform mai multor istorici militari, cum ar fi membri ai Academiei Ruse de Ştiinţe sau istorici ai arhivelor secrete ale SUA, atunci când aliaţii au cucerit în anul 1945 teritoriul Germaniei naziste, ei au descoperit o serie de documente, schiţe şi fotografii care i-au uimit. Astfel, în data de 11 iunie 1945, contraspionajul sovietic a pătruns în cartierul general al Marinei Germaniei naziste, aflat în cartierul Tiergarten, pe strada Tirpittszuffer nr.38-42.

continuarea articolului pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *