default-logo

Răul nu oboseşte niciodată

Se spune că răutatea nu oboseşte niciodată şi caută întotdeauna să se expună prin orice alte mijloace, indiferent de timpul pe care-l trăim. Iar dacă înainte omul era obligat să înfăptuiască răul prin forţa armei, acum acesta-l săvârşeşte prin forţa minciunii şi a manipulării. Iar ceea ce poate să-i facă omul omului, nu-i poate face nici cel rău.

Se spune că odată, aflându-se la vânătoare, Lenin i-a întrebat pe însoţitorii săi care este după părerea lor cea mai mare plăcere în viaţă. Primul răspuns a fost a lui Troţki, care era convins că cea mai mare fericire de pe pământ este războiul.  Zinoviev l-a contrazis spunând că-s femeile, Kamenev era de părere că cea mai mare bucurie e oratoria. Pentru că numai ea ştie să manipuleze masa de oameni. Însă la aceste afirmaţii, Stalin care-i asculta gânditor i-a oprit şi le-a spus că nici unul dintre ei nu cunosc adevărata plăcere a vieţii. ,,Aceasta constă în a urî pe cineva, în timp ce ani la rând pretinzi că-i eşti prieten, până ce într-o zi el îşi reazămă capul cu încredere pe pieptul tău. Şi atunci îi înfigi cuţitul în spate. O mai mare plăcere ca asta nu există pe lume.’’

De-o fi sau nu adevărată această întâmplare, nu se ştie. Dar, faptul că ,,tătucul popoarelor’’ i-a smuls pe viu penele unei găini, ca mai apoi aceasta să-l urmeze însângerată în timp ce el îi arunca grăunţe, nu e inventată.

Acest gest fiind o demonstrație pentru subalternii săi cum ar trebui să se comporte un conducător adevărat, fiind convins că: ,,Aşa se întâmplă şi cu oamenii, cu cât te porţi mai dur cu ei, cu atât aceștia te vor urma, ca să obțină hrană de la tine.’’

Tiranul a milioane de oameni, n-a știut ce înseamnă să-ţi iubeşti aproapele şi i-a oferit răului scaun de împărat în inima lui, suferinţa altora bucurându-l.

Iar astăzi există încă mulți care-i urmează exemplul: ,,Bate-i pe ai tăi, ca să le fie frică străinilor.’’

Uitând că numai prin iubire şi bunătate putem ajunge la inima Celui de Sus. 

 

Doina DABIJA / UZPR

 

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.