default-logo

Catalonia şi Aragon vor să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030

Regiunile spaniole Catalonia şi Aragon au ajuns la un acord pentru a depune o candidatură comună în vederea organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2030, relatează ziarul La Vanguardia. Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a trimis o scrisoare oficială premierului Pedro Sanchez şi executivilor locali, cu detalii despre candidatura care va fi prezentată Comitetului Olimpic Internaţional.
Oraşul japonez Saporro este considerat favorit pentru organizarea evenimentului, iar fostele gazde ale Jocurilor de iarnă, Vancouver, din Canada, şi Salt Lake City, din Statele Unite, ar fi de asemenea interesate.
Ideea de a găzdui Jocurile Olimpice a divizat opinia publică din regiunile spaniole, mai ales că guvernul pro-independență din Catalonia nu a dorit să includă Aragon în cererea de candidatură, din cauza unei dispute politice. De asemenea, activiştii au avertizat că organizarea Jocurilor ar putea avea un impact negativ şi asupra Pirineilor, din cauza schimbărilor climatice.
Guvernul catalan a declarat că va organiza un referendum în regiune cu privire la aceste planuri. În trecut, referendumurile au anulat potenţiale candidaturi din partea mai multor ţări.
Deocamdată, planul este de a împărţi probele de gheaţă indoor intre La Molina-Masella, Baqueira Beret şi Boi Taull, din Catalonia, în timp ce Pirineii Aragonului vor fi scenă pentru competiţiile pe zăpadă.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*