◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

POLIȚIA MORALĂ

ADIO MEGA-MOSCHEE!

PE 25 MAI 2018 A EXPIRAT H.G. 372/2015, prin care Victor Ponta Turcitul a dat abuziv, ilegal și gratuit, terenul în valoare de 11-13 milioane de euro pentru construirea mega-Moscheii.

La termenul de vineri 18-05-2018, au fost prezente în sală în jur de 60 de persoane.
A fost pusă în discuție, pentru următorul termen, convocarea tuturor celor 14.000 de persoane care au trimis cereri de intervenție accesorie.

Acest lucru a fost cerut de mine, pentru simplul fapt că, în acest dosar, au fost opisate în jur de 2.300 cereri de intervenție accesorie. Restul de până la 14.000 se pare că au fost pierdute, furate sau aruncate. Am primit un nou termen: 14 septembrie 2018. La acest termen vom invoca expirarea H.G. 372/2015.

Mesajul acestei victorii este clar: ROMÂNII NU DORESC COTE OBLIGATORII DE FALȘI REFUGIAȚI PE TERITORIUL ROMÂNIEI!

Noi, Cătălin Ioan Berenghi și Cătălin Ioan Gornic, vom continua lupta!

NOTA ISPRAVNICULUI
Titlul acestei rubrici (POLIȚIA MORALĂ) este o replică metaforică la acea realitate socială pe care o cunoaștem cu toții și care a fost definită prin sintagma „Poliția Politică”. L-am ales ca „reprezentant” al acestei rubrici pe Cătălin Ioan Berenghi care este, după opinia noastră, mărturia vie a faptului că orice luptă poate fi câștigată, dacă e dusă cu adevărat.
Cătălin Berenghi este un personaj de temut, pentru că nu este controlabil, manevrabil, nu face parte din nicio structura și din niciun serviciu al statului, armată sau organizație ocultă. CV-ul său este impresionant: a fost luptător în Legiunea Franceză și alte structuri de recrutare străine (unde a participat la 4 războaie), este specialist genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil), alpinist și schior, ghid montan, instructor de prim ajutor, instructor pentru școala de ghizi montani, instructor în cursuri supraviețuire, lunetist, bucătar, patron, activist civic cu numeroase proteste la activ, majoritatea încununate de succes.

Este inventiv, spontan și are curajul de a-i înfrunta pe politicienii corupți care nu respectă legea. Este, înainte de toate, un PATRIOT, iar faptele sale dovedesc cu prisosință acest lucru.
Este cel care a reușit, după o luptă de aproape 4 ani, în echipă, remontarea inscripției „BUDAPESTA” pe Arcul de Triumf, ștearsă de nomenclatura maghiaro-bolșevică, după 1947. S-a implicat direct în obținerea și accesarea de fonduri (200.000 lei) pentru Biserica Sfântul Nicolae și refacerea cladiri „Barac” din Șcheii Brașovului, locul înființării Primei Școli Românești și unde se află documente și cărți de o valoare istorică inestimabilă pentru poporul Român.
Formele de protest ale lui Cătălin Berenghi sunt atipice, unele chiar excentrice, dar sunt „proiectate” astfel pentru a atrage presa mainstream. Este cunoscută campania sa anti-moschee, pe care a dus-o la bun sfârșit, reușind, cel puțin pe moment, să blocheze ridicarea acestei construcții. Protestele au fost continuate cu contestarea legii 372/2015, prin care statul Român, a cedat, cu titlu gratuit, Cultului Musulman, un teren în valoare de 14 milioane de euro. Procesul e în derulare.
Tot el este cel care, cu echipa sa, i-a salvat, în 2017, pe supraviețuitorii avalanșei din Munții Retezat.
Cătălin Berenghi are în derulare mai multe acțiuni civice, pe care le vom prezenta pe rând în cadrul acestei rubrici.

Miron Manega

(Articol apărut în revista CERTITUDINEA Nr. 15)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *