default-logo

Aplicația WhatsApp lansează un nou serviciu

WhatsApp lansează aplicația de teleconferință audio-video, noua funcționalitate urmând să fie implementată în următoarele zile. Semnalul audio video va fi encriptat și va funcționa pe orice fel de conexiune, dau asigurări reprezentanții companiei.

Există însă și o limitare a acestui serviciu la un număr de patru persoane care pot intra simultan într-o teleconferință, ceea ce exclude folosirea funcționalității în mediul bussiness.
Aplicația WhatsApp lansează serviciul de teleconferință după mai multe teste în aplicațiile beta oferite de compania facebook, care deține și serviciul de mesagerie instant WhatsApp. Teleconferința WhatsApp şi va fi disponibilă pe parcursul următoarelor zile atât pentru utilizatorii de Android, cât şi pentru cei de iPhone, arată hotnews.ro.
Transmisia în cazul conferinţelor video a fost optimizată pentru a putea funcţiona în orice condiţii, inclusiv pe cele mai lente reţele şi în zonele cu semnal slab, astfel că nu contează calitatea conexiunii, spun reprezentanții companiei. Mai mult, transmisiunea va fi encriptată prin intermediul aceluiaşi protocol folosit şi pentru discuţiile în scris iar acesta este atuul cu care WhatsApp vrea să câștige piața de la concurența care oferă deja acest serviciu. Teleconferința este însă limitată la un număr de patru persoane astfel că funcționalitatea este destinată în special utilizatorilor privați.

La ultimul anunţ oficial, care a fost făcut în luna februarie a acestui an, WhatsApp atinsese 1,5 miliarde de utilizatori care folosesc aplicaţia cel puţin o dată pe lună. Potrivit Facebook, utilizatorii comunicau în mod audio prin intermediul WhatsApp timp de 2 miliarde minute pe zi, în medie.
Comunicarea audio prin intermediul WhatsApp este disponibilă din 2014, iar din 2016 utilizatorii acestei aplicaţii pot comunica şi video.

evz.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*