default-logo

A apărut revista de cultură „Vatra veche” 7/2019

Încă un număr consistent, care se deschide cu un dialog cu Ana Blandiana, cu informații despre ediția din acest an a Festivalului Internațional de Poezie „Cununa de aur” de la Struga (Macedonia de Nord), care va acorda Marele premiu Anei Blandiana.

O pledoarie a lui Nicolae Băciuț pentru ca această recunoaștere a poeziei românești să se bucure de o primire mai caldă din partea românilor, inclusiv a presei, care a trecut aproape neobservat evenimentul.

În „contul” Anei Blandiana este trecută și cronica literară a lui Răzvan Ducan la cartea „N-am altă Ană”, de Nicolae Băciuț, și câteva traduceri din poezia Anei Blandiana, premiate la Festivalul de Creație și Interpretare „Ana Blandiana” de la Brăila din acest an.

Dumitru Hurubă vorbește „Mai altfel, despre Veronica Micle”, Veronica Pavel Lerner continuă serialul „Remember -30. N. Steinhardt”.

Dumitru Hurubă  ne propune „Să ne reamintim de… Valentin Silvestru”, iar Gheorghe Sarău  publică  noi scrisori din Corespondenţa lui Dimitrie Stelaru.

„Francisc Păcurariu Inedit. Blestemul chinezesc” cuprinde pagini memorabile ale unui autor care trebuie recuperat!

Mihai Diaconescu, tendinţa actuală…, de R. Subţirelu, încheie un serial despre o mare personalitate a culturii românești.

Despre jurnale scrie Florian Copcea.

 Daniel Corbu, la ceas aniversar, scrie despre Valeriu Matei, și face un portret academicianului Nicolae Dabija.

Cronici literare la cărți de poezie, proză, critic și istorie literară, pagni de „Documente ale continuității”, dialoguri literare, rubricile de teatru, plastic, film dau rotunjime sumarului acestei pulblicații.

Și premiilor UZPR pe 2018 le sunt dedicate articole, semnate de  Roxana Istudor, Nicolae Băciuț, Gheorghe Nicolae Șincan.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*