◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

CFR Cluj o elimină pe Maccabi și Dan Petrescu merge din nou la Glasgow!

CFR Cluj a scos-o pe Maccabi Tel Aviv în turul al 2-lea din preliminariile Ligii Campionilor, după ce a remizat 2-2, în returul de la Netanya. Antrenorul Dan Petrescu se va întoarce la Glasgow, după 10 ani de la victoria Unirii Urziceni împotriva lui Rangers!

Echipa ardeleană, deși câștigase cu 1-0 meciul de acasă, se aștepta să aibă un duel de foc în Israel. Lucru care s-a confirmat, ea având parte de o atmosferă vulcanică din partea fanilor gazdă.

Maccabi Tel Aviv a forțat deschiderea scorului, reușind golul în minutul 15 prin Blackman, care a profitat de nesiguranța fundașilor noștri. Însă, CFR Cluj nu a căzut psihic, iar Bordeianu a avut o acțiune impetuoasă în careul israelienilor, fiind faultat, iar arbitrul a acordat cu promtitudine penalty.

Unul dintre veteranii echipei, Culio a reușit să marcheze de la punctul cu var și a egalat scorul pe tabela de marcaj. Clujenii au rezistat cu brio în apărare atacurilor în valuri ale gazdelor, iar în finalul primei reprize au dat lovitura.

Același Culio a ieșit la rampă, șutând violent din afara careului, obligându-l pe portarul advers să respingă în față, iar Rondon venit la timp și a trimis balonul în plasă. Echipa lui Dan Petrescu a luat astfel conducerea cu 2-1, sporindu-și enorm șansele de calificare în turul următor din preliminariile Champions League.

După pauză, Maccabi avea nevoie de 3 goluri pentru a întoarce soarta partidei. Team-ul condus de Vladimir Ivic a făcut 2-2 chiar la începutul părții a doua, în minutul 48 prin Cohen, care l-a învins pe Arlauskis, cu un șut puternic de la 15 metri.

Israelienii au atacat în continuare, dar reduta clujenilor a rezistat. Dan Petrescu a jucat perfect tactic, iar rezultatul a rămas neschimbat până la final. În minutul 82 a revenit în teren și George Țucudean, golgheterul echipei din sezonul trecut, care poate fi un atu în plus în meciurile viitoare.

CFR Cluj o va întâlni în turul al 3-lea din preliminariile Champions League pe Celtic Glasgow, care a învins cu 7-0 (la general) pe Nomme Kajlu, campioana Estoniei. Primul meci va fi pe 6 august acasă, iar returul în Scoția, pe 13 august. Dan Petrescu revine la Glasgow după un deceniu, din postura de antrenor, el reușind atunci marea surpriză din grupele Ligii Campionilor, învingând cu Unirea Urziceni pe 20 octombrie 2009, cu 4-1 pe Rangers.

Echipa lui Celtic este cotată la o valoare de 67,43 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt, pe când CFR Cluj la 24,4 milioane de euro. Fără îndoială, pentru echipa lui Dan Petrescu va fi cel mai dificil examen al sezonului din preliminariile Ligii Campionilor, dar ardelenii sunt capabili să dea lovitura.

Echipa scoțiană va veni pentru a treia oară în România, ea nereușind nicio victorie în confruntările cu echipele noastre. Astfel, Celtic a pierdut cu 0-1 disputa cu Politehnica Timișoara (Cupa Cupelor, 1980/1981) și a remizat 1-1 cu Astra Giurgiu (Europa League, 2014/2015).

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *