◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Vlad Dascălu, primul campion mondial din istoria ciclismului românesc!

La a doua participare la un Campionat Mondial de tineret under 23 la Mountain Bike, desfășurat la Mont Saint Anne, în Canada, Vlad Dascălu, a cucerit titlul, aducând în premieră aurul pentru ciclismul românesc. La capătul unei curse în care i-a învins pe elvețienii Filippo Colombo și Vittal Albin. Performanță care nu i-a adus numai cel mai prețios trofeu, ci și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Născut la Fălticeni în 1997, avea să emigreze în Spania împreună cu familia la vârsta de nouă ani. A început să practice ciclismul la 14 ani. Un an mai târziu a trecut la Mountain Bike, devenind peste patru ani vicecampion al Spaniei la categoria de vârstă under 23. A concurat pentru Spania la campionatele lumii de Mountain Bike din 2017 ocupând locul 29. Este legitimat la clubul iberic Brujula Bike Racing Team.
Contactat de conducerea Federației Române de Ciclism, a acceptat să concureze la Mondialele de Mountain Bike tineret under 23, pentru țara unde s-a născut. Dascălu va fi al doilea ciclist român care va evolua la Jocurile Olimpice de Vară, după Ovidiu Tudor Oprea în 2004.
Contactat de conducerea Federației Române de Ciclism a acceptat să concureze pentru țara noastră la competițiile internaționale importante din acest an la Mountain Bike. Unde a reușit să câștige titlul de campion european, patru etape din cadrul Cupei Mondiale și acum, medalia de aur la campionatele lumii. La care s-a adăugat și un loc secund în Cupa Mondială.
                                                                                            Radu LEVÂRDĂ / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *