◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

UZPR, SECOLUL URMĂTOR!

Cum evaluați parcursul Uniunii în ultimii 5 ani?

Această întrebare face parte dintr-un proiect prin care ne dorim să aflăm rolul și locul Uniunii în societatea românească și, de asemenea, direcția în care se îndreaptă jurnalismul profesionist din România. Cele mai relevante răspunsuri vor fi selectate și, ulterior, publicate în revistele și pe site-ul nostru.

Primele mesaje primite:

Eu știu; am văzut, am simțit, am trăit… Și mă bucură orientarea UZPR, mă bucur că la UZPR sunt români frumoși, în sensul frumos al cuvântului „român”. Mă bucur că există UZPR așa cum este ea acum! (Nicu Ciobanu, Serbia)

Minunat lucru ați înfăptuit! Oameni deschiși, idei noi, atmosferă plăcută! Mulțumim, UZPR! (Angela Burtea)

Doru Dinu Glăvan este unul dintre puținii cetățeni care au construit ceva de la temelie până la vârf. FELICITĂRI, Distinse Domn, și pentru UZPR. Ești un învingător! (Zubin Tudor Constantin)

Nu le este tuturor simpatic. Nici mie întotdeauna. Și știu și de ce. Pentru că este un mai bun președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România decât am fost eu la începutul anilor 1990. Mai întâi, i-am văzut vocea, abia după aia chipul, iar mai încoace, la urmă, și sufletul. Chiar are unul, să știți. Ceea ce-l face, de multe ori, să sufere și să-și ducă pe furiș mâna la ochi, ca să nu se observe că plânge. Fiindcă, între păcatele pe care le poartă cu sine prin lume, Doru Dinu Glăvan îl are și pe cel de a fi un om nepermis de sensibil. Nu știu pe unde l-o fi prins ziua de azi, când tocmai împlinește vârsta de 74 de ani. Sigur, între cele două doruri, care-l încearcă tot timpul. Doru de Reșița, când e la București, și Doru de București, când e la Reșița.  Organizația care e UZPR îi datorează multe, îndeosebi faptul că, din moartă, cum era până mai anii trecuți, e astăzi mai vie ca oricând. Poate nu atât de tânără pe cât ar trebui. Dar tocmai pentru asta are viitorul în față, ca să întinerească! Și ea, și președintele ei. Amândurora, La mulți ani! Cu drag! (Ștefan Mitroi)

Fără nicio exagerare tematică, UZPR are față europeană, fiind extrem de implicată național și internațional. Dl. Glăvan are și meritul de a nu face antagonice meseriile (hobby-urile) gazetar și scriitor. (Constantin Ardeleanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *