default-logo

Biroul de Audit din Ungaria consideră că educația în țară este „prea feminină”

Biroul de Audit al Ungariei a emis un raport despre riscurile ca sistemul de învățământ al țării să fie „prea feminin”, avertizând că ar putea afecta dezvoltarea băieților și ar putea crea probleme demografice. Raportul nu a atras atenția publicului până la un articol de ziar publicat recent.
„Fenomenul numit educație roz are numeroase consecințe economice și sociale”, a scris organismul de stat, care este văzut ca fiind apropiat de premierul naționalist Viktor Orbán.
Ca în multe țări, profesia didactică din Ungaria este dominată de femei, reprezentând 82% din cadrele didactice. „Dacă educația favorizează trăsăturile feminine precum maturitatea emoțională și socială și provocă supra-reprezentarea femeilor în universități, egalitatea sexelor va fi considerabil slăbită”, concluzionează raportul citat de EURACTIV.
Raportul adaugă că trăsăturile băiețești ale creativității și inovației sunt „necesare pentru dezvoltarea optimă a economiei”.
Biroul de Audit de Stat a avertizat că, în cele din urmă, „educația roz” ar putea cauza „probleme demografice”, deoarece femeile educate nu ar putea să găsească soți cu educație similar, „ceea ce ar putea duce la o scădere a fertilității”.
Discursul despre calități „masculine” și „feminine” este o „absurditate științifică totală”, a replicat parlamentarul de opoziție maghiar Endre Toth, pe Facebook: „Este timpul să vă scoateți scoți ochelarii din secolul trecut”. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*