◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Filiala Prahova a UZPR merge în școli pentru a le vorbi tinerilor despre jurnalismul de calitate

Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România este o prezență tot mai active în județ prin proiectele pe care desfășoară în parteneriat cu instituții prahovene prestigioase, de la Centrul Cultural din Vălenii de Munte și Centrul Cultural “Ion Manolescu” din Breaza la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” și Casa de Cultură “I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești.

Cel mai recent exemplu al succesului acestor parteneriat este cel al prelegerilor despre jurnalism pe care președintele filialei Prahova a UZPR, Claudius Dociu, le va susține în anul școlar 2019-2020 în fața elevilor din școlile și liceele ploieștene ca lector în cadrul Universității Populare “Dimitrie Gusti”, sub egida Primăriei Ploiești și a Casei de Cultură “I. L. Caragiale”.

Potrivit lui Claudius Dociu, “practicat cu seriozitate și bună-credință, jurnalismul este mai mult decât o profesie. Jurnalismul onest, practicat cu gândul la interesul publicului, este una dintre principalele arme de apărare a libertății. Nu întâmplător, așadar, i se spune „câinele de pază al democrației”. De-a lungul vremii, printre cei care și-au exprimat cu curaj punctele de vedere în paginile gazetelor s-au numărat unele dintre cele mai importante personalități, care au văzut în acest mijloc de informare o tribună potrivită pentru a-și face cunoscute idealurile. Alături de aceștia stau, însă, și truditorii mai puțin cunoscuți publicului larg, cei care ca reporteri, fotoreporteri, redactori, producători, lucrează pentru a scoate adevărul la lumină și a informa publicul larg. Despre toate acestea va fi vorba în conferințele pe care le propunem tinerilor din unitățile de învățământ ploieștene, cu speranța că astfel îi vom conving că profesia de jurnalist este una nobilă, care servește mai presus de orice interesul  public.”

Printre conferințele propuse tinerilor de UZPR Prahova se numără cele dedicate “Marilor condeie ale presei din România”, “Specificului presei audiovizuale” și “Marilor investigații jurnalistice”, dar și altele care abordează teme sensibile, precum “Presă sau propagandă?” ori “Presa nu dispare, presa se transformă”.

 Departamentul de comunicare  UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *