◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

UZPR încheie în forță un an 2018, plin de provocări

Ultima ședință de Consiliu Director a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, din acest an, a evidențiat mai mult ca oricând capacitatea organizației nu doar de a înfrunta și depăși numeroase provocări generate de faptul că este o entitate de dimensiuni apreciabile și cu o viață internă extrem de bogată și diversă, ci și că poate încheia în forță un an în care provocările nu au lipsit.
Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie menționate la sfârșitul anului 2018 este efortul apreciabil de atestare a membrilor îndreptățiți să beneficieze de indemnizația la pensie acordată jurnaliștilor profesioniști. O activitate care cere o îndelungată concentrare și o abordare profesională fără greș, Comisia de Atestare Profesională a anunțat avansul procesului de avizare a marii majorități a dosarelor depuse la UZPR. „O parte dintre dosare, însă, nu vor fi avizate, întrucât nu îndeplinesc criteriile necesare”, a punctat Valentin Uban.
„Ne bucurăm să afirmăm că procentul membrilor UZPR care nu sunt pensionari depășește 60%, iar înscrierile tinerilor jurnaliști, precum și ale celor în plină forță creatoare, continuă în ritm alert”, a spus președintele Doru Dinu Glăvan, adăugând că interesul pentru calitatea de membru al UZPR se manifestă inclusiv printre jurnaliștii profesioniști de diferite etnii.
Un alt aspect foarte important asupra căruia s-a concentrat activitatea UZPR și care a avut rezultate notabile este întărirea filialelor și a legăturilor acestora cu conducerea centrală. Ca organisme puternice, cu jurnaliști de calibru, filialele UZPR își manifestă nu doar propria viață profesională, ci, menținând conexiunea cu conducerea centrală, întregesc tabloul unei activități dense a întregii Uniuni. Inițiative personale și de grup, organizarea de parteneriat și evenimente cu alte organizații, sunt tot mai des semnalate la nivelul filialelor
Dintre proiectele profesionale în curs de realizare ale UZPR au fost menționate cele cu fonduri europene, depuse la Bruxelles, cele care se află în curs de avizare la Ministerul Culturii și Identității Naționale, precum și demersurile pentru obținerea de sprijin în vederea organizării manifestărilor UZPR 100, care vor avea loc de la începutul anului viitor..
Un prim pas, va fi dezvelirea unei plăci aniversare pe 11 ianuarie, la ora 11:00, în București, pe str. C. Mille nr. 4, unde a fost semnat actul de înființare a primei organizații de breaslă. Celebrarea unui secol de activitate neîntreruptă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România se dorește să fie o sărbătoare a întregii prese românești. Pe tot parcursul anului viitor, Radio România Cultural va difuza în fiecare sfârșit de săptămână un spot care va marca împlinirea unui secol de jurnalism profesionist în România. Pe baza unor Protocoale cu importante organisme de media din țară și din diaspora, se vor produce spoturi și rubrici legate de aniversarea Centenarului la UZPR.
A fost menționat succesul notabil al standului UZPR de la Târgul de carte „Gaudeamus”, cu publicații proprii, realizate în cadrul Editurii UZPR, punct care a stârnit un viu interes și care a evidențiat apetitul publicului pentru producția jurnalistică de top.
În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Director din anul 2018, Juriul de Onoare a UZPR a menționat și măsurile care urmează a fi luate în cazul membrilor care au încercat să destabilizeze Uniunea și care au pierdut în instanțe judecătorești. Acțiunile statutare ale conducerii UZPR în legătură cu acești jurnaliști vor fi supuse deciziei Adunării Generale, din martie 2019.

Departamentul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *