◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

O importantă întrunire a Consiliului Director al UZPR – în online

Întrucât activitatea organizației noastre se desfășoară, în continuare, intens,  fără program cu publicul, la Sediul central, o întâlnire a Consiliului Director – ONLINE s-a dovedit necesară. La convocarea statutară de către președintele Uniunii, în pragul Marii Sărbători a Învierii Domnului, au fost prezenți membri consiliului (în majoritate)  și invitați. Cu toții în spațiul virtual, online. O premieră inedită, dovedită a fi de bun augur.

Președintele Doru Dinu Glăvan a făcut o prezentarea a activităților susținute pe perioada Stării de urgență, respectiv analizarea Dosarelor celor care doresc să devină membri sau membri asociați ai Uniunii, eliberarea de noi legitimații ori schimbarea celor expirate, totul fiind soluționat prin poștă sau curierat rapid. Membri din Comisia de atestare au fost prezenți, individual și separat, pentru a valida alte Dosare ale jurnaliștilor pensionari. A fost definitivată și a ieșit de sub tipar prima Revistă UZP din acest an, de asemenea a apărut și revista lunară Cronica Timpului, iar prin efortul lui Miron Manega a apărut, consecvent, ziarul Certitudinea. Alte cărți poartă sigla Editurii UZP, două dintre acestea având semnătura  venerabilului gazetar Neagu Udroiu – peste 1.000 de pagini cu reportaje și interviuri adunate într-o exemplară carieră jurnalistică. În premieră, a fost realizată o Serată „Eminescu jurnalistul” online (exact în ziua tradițională a seratelor – luni, 13 martie, la ora 17,00) care s-a bucurat de aprecieri remarcabile, serată cu invitați din țară și din diaspora. Importantă este și pagina noastră de internet care, zilnic, uneori chiar 24 de ore din 24 prezintă informații din actualitate, materiale de atitudine, corespondențe de la membrii noștri din țară și din diaspora și toate informațiile cu privire la activitatea Uniunii, de la sediul central, dar și din filialele noastre. A fost remarcat și aportul celor din Secretariatul General al Uniunii, care au prestat lucrări la sediu, dar și de la domiciliu.

Despre ce își propune Uniunea în perioada următoare, a rezultat din discuțiile purtate de membrii Consiliului Director – Mădălina Corina Diaconu, Nicolae Băciuț, Miron Manega, Daniela Gîfu, G-ral Gheorghe Văduva, Răzvan Onesa – și prin mesajele transmise de Mihai Milca.

Se vor finaliza lucrări de evidență a membrilor UZPR, vor fi analizate noi Dosare de adeziune. De mare importanță este Hotărârea Consiliului Director de a-i consulta, online, pe jurnaliștii pensionari din București, pentru a se înființa Filiale pe sectoare, care se vor alătura prezentelor Filiale din Capitală (7), cu activitate vizibilă. Invitați la această ședință online, domnii Firiță Carp și Gabriel Benescu, au subscris, ca o necesitate, la această inițiativă, cel de-al doilea primind sarcini concrete privind mediatizarea propunerii spre cei peste 500 de membri.

S-a propus reeditarea unor evenimente jurnalistice  online, mult apreciate, pregătirea ediției din aprilie a revistei Cronica Timpului, o continuă preocupare pentru tipărirea de noi cărți la Editura UZP, o atenție speciale spre cei care, în această perioadă, doresc să își depună documentele necesare înscrierii în Uniune.

S-a convenit la necesitatea luării unor poziții oficiale, în numele UZPR, prin care să solicităm o susținere materială pentru presă, din bani publici, conform multor practici din țările democratice, Acest lucru este posibil prin pregătirea unor documente, care să urmeze un curs legislativ, cu ajutorul unor juriști de mare forță profesională (cum sunt partenerii noștri din Uniunea Națională a Juriștilor din România).

Întrunirea s-a încheiat cu un consens, ca UZPR  să fie atentă la scena publică socială și politică, pentru a avea intervenții prompte, dacă va fi cazul, în apărarea intereselor întregii bresle, cu precădere a membrilor noștri.

                                     Departamentul de comunicare al UZPR

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *