◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

3 mai / Ziua Libertăţii Presei. Mesajul premierului Ludovic Orban

De Ziua Mondială a Libertății Presei, Ludovic Orban a transmis că dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa va rămâne. Premierul a susținut că presa este și ea angrenată în acțiunea globală împotriva coronavirusului, un pericol care ne-a schimbat viața radical. Acum, cu atât mai mult, informarea publicului este vitală pentru siguranța sanitară. Orban a vorbit și despre constrângerile financiare cu care se confruntă industria media, la fel ca alte sectoare, și a precizat că tocmai de aceea Guvernul a decis să demareze „o campanie de informare a publicului pe care o vom susține și în sprijinul industriei media, fără a afecta în vreun fel independența presei”.

Ludovic Orban: Informarea publicului este vitală pentru siguranța sanitară

„Presa, vectorul principal al acestor informații către cetățeni, este și ea angrenată în acțiunea globală împotriva unui virus care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni și care ne-a schimbat viața radical.

De la primele știri despre apariția noului coronavirus, jurnaliștii au relatat despre eforturile medicilor din prima linie, au transmis către populație mesajele autorităților privind măsurile de protecție sanitară necesare și au adus în atenție așteptările oamenilor. De aceea, este firesc să le mulțumim pentru munca lor, cu atât mai mult în această perioadă în care informarea publicului este vitală pentru siguranța sanitară, iar efortul jurnaliștilor a fost pe măsură”, a transmis premierul Ludovic Orban, duminică, de Ziua Mondială a Libertății Presei.

Acesta a dat asigurări că Executivul transmite constant și transparent toate deciziile luate în lupta cu epidemia de coronavirus și a precizat că datorită presei aceste informații ajung la public.

Ludovic Orban: „Dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa vă asigur că va rămâne!”

„Ne preocupă în același timp constrângerile economice cu care se confruntă acum mass-media și jurnaliștii. Am decis, în acest sens, în cadrul Guvernului să demarăm o campanie de informare a publicului pe care o vom susține și în sprijinul industriei media, fără a afecta în vreun fel independența presei”, a mai transmis șeful Guvernului.

Orban a mai spus că și el a cochetat, la început de carieră, cu profesia de jurnalist și că este un susținător ferm al libertății de exprimare și al libertății presei. A precizat apoi că respinge ferm orice formă de răspândire de știri false, căci la fel de important este și dreptul cetățenilor de a fi corect informați.

Ludovic Orban a mai transmis că dreptul jurnaliștilor de a relata liber e garantat în România și a dat asigurări că așa va rămâne și de aici încolo.

„Astăzi, de Ziua Mondială a Libertății Presei, evocăm cu tristețe situații din diferite părți ale lumii în care presa continuă să fie cenzurată, jurnaliștii hărțuiți, arestați sau chiar uciși și ne dorim ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciunde. Cu respect pentru munca lor, le doresc tuturor oamenilor de presă succes și încredere în puterea adevărului!”, a mai transmis premierul Ludovic Orban.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *