◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Singuri pe lume

Nu am ce face, trebuie sa asimilez faptul ca în Europa doar în Belarus se joacă. Fotbal! La nivel de prima ligă, se joacă, nu pe Luna sau pe Marte. „Sateliți” ai UEFA, belarușii își vad de ale lor, ale fotbalului, în mijlocul activităților stând cu mingea de fotbal. Asta în timp ce, știe toată lumea din jurul fenomenului, celelalte campionate din Europa s-au frânt pe la mijlocul lui martie, inclusiv al nostru, împotmolite în prejudecăți.
Cum nimeni nu mișcă în front la o comandă socială, se vede, pernicioasa s-a demonstrat că „totul e pe bani” – citez dintr-un ilustru economist. Până la reluare, pentru ca asta se dorește, nu?, se raportează, în oglindă!, pierderi financiare uriașe din partea cluburilor, indiferent de categorie sau divizie a acestora, această „lipsă” ducând chiar la apariția insolventelor sau falimentelor pe plan local. In aceasta situație continentala, federația din Olanda a anunțat ca (virgula) campionatul nu se va relua,titlul fiind „dat” celor de la Ajax, grupare căreia i se va adaugă AZ Alkmaar în Liga Campionilor. Un al doilea campionat frânt e cel din Franța, Ligue 1 fiind însă anulat, fără campioană, fără retrogradate! Mai departe, la noi, pe un scenariu ce ar da verde activității organizate începând cu 13/14 iunie, ar urma ca la 20 iulie sa se finalizeze un campionat penetrat și de semifinalele și finala Cupei. E dificil, cu un ochi la slănină UEFA, cu celalalt la vodca belarușilor, aceștia finalizând, intre timp, un campionat fără nodozități! 
 
 
Marian Vâlvoi / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *