◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Americanii sunt la picioarele Simonei Halep. De ce spun că a rescris istoria tenisului

Prin realizările sale profesionale, Simona Halep i-a făcut pe mulți jurnaliști să vorbească în termeni laudativi despre ea. Cea mai importantă publicație de tenis din lume aduce elogii campioanei noastre.

Americanii sunt la picioarele Simonei Halep

Simona Halep, locul 2 WTA, este apreciată oriunde pe glob. Câștigătoarea turneelor de Grand Slam de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019) este lăudată pentru realizările sale de-a lungul carierei, pentru forța de care dă dovadă în momente dificile, pentru cum a reușit să schimbe percepția generală despre sportul alb. Iar când o publicație cum este Tennis Magazine vine cu aceste afirmații, atunci nu ai cum, ca român, să nu te mândrești că ești contemporan cu o sportivă de talia Simonei Halep. A rescrie istoria tenisului nu e la îndemâna oricui. Elogiile au curs la adresa constănțencei.

Simona Halep a rescris dicționarul tenisului. Trebuie să o urmărești cu atenție să vezi cum termeni precum recuperarea, counterpuncher sau trecerea de la defensivă la ofensivă au căpătat un sens foarte diferit. Pentru început, este ușor să crezi că înălțimea o face în mod natural mai puțin probabil să fie agresivă sau puternică. Dar de ce? În mod repetat am văzut cum înălțimea nu este atât de importantă, având în vedere exemplele lui Maureen Connolly, Chris Evert, Tracy Austin și Jennifer Capriati.

În timp ce Halep concurează în era în care jucătoarele sunt mai înalte și probabil mai puternice, tenisul rămâne totuși un joc de înălțime și de forță, ci mai degrabă de mișcare și sincronizare. Halep joacă tenisul de astăzi. În plus, Halep a redefinit și termenul îndrăzneț din tenis. Ea nu are nevoie să se limiteze doar cu loviturile de forehand și backhand”, punctează cei de la Tennis Magazine.

Simona Halep, o jucătoare onestă

Elogiile la adresa campioanei noastre nu se opresc aici. Simona Halep este lăudată nu doar pentru jocul său, ci și pentru aspecte care țin de caracter.

„Poate fi perfecționistă. Se poate grăbi repede între puncte încât pare că vrea doar să iasă de pe teren. Dar important este că lui Halep îi pasă întotdeauna și oferă publicului o implicare competitivă pentru banii plătiți.

Să vorbim și despre personalitatea ei. Unii fani WTA își doresc să fie mai implicată din punct de vedere al măsurilor luate în circuit. Dar admirăm onestitatea ei, simțul umorului și rezistența ei”, mai scriu cei de la Tennis Magazine.

Simona Halep, 28 de ani, nu a mai disputat un meci oficial de pe 22 februarie, când a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai.

impact.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *