◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Ordinul privind purtarea măștii a fost publicat în Monitorul Oficial, cu modificări față de forma inițială

Care sunt acum excepțiile

Copiii sub 5 ani, persoanele singure în birou și cele care au probleme de respirație sau desfășoară activități fizice nu sunt obligați să poarte masca de protecție, potrivit Ordinului care a fost publicat în Monitorul Oficial, după aproape două zile de când ministul Tătaru a anunțat anumite excepții.
În forma finală, anumite excepții au fost modificate. Astfel, masca nu mai este obligatorie acum, dacă: angajatul este singur în birou persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută) prezentatorii TV şi invitaţii acerstora, cu condiţia păstrării unei distanţe de 3 metri între ei .

Vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri faţă de public şi a prezenşei a cel mult 16 persoane Copiii cu vârsta sub 5 ani Inițial, în forma anunțată de ministrul Tătaru, aceste excepții îi viza și pe elevii, în timpul cursurilor de pregătire. Reprezentanții din Ministerul Educației ar fi atras atenția că este nevoie să fie exceptată purtarea măștii și în examenele de bacalaureat și evaluare națională. Această excepție a fost însă eliminată complet, astfel că elevii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție și în timpul cursurilor de pregătire, precum și în timpul examenelor.

O altă modificare îi vizează pe cei care lucrează în birou. Inițial, masca nu era obligatorie dacă distanța din acel birou era de cel puțin doi metri, cu condiția aerisirii camerei la cel puțin două ore. Această excepție a fost eliminată, astfel că doar cei care sunt singuri în birou pot să stea fără mască.

Ordinul a fost publicat după mai bine de două zile după ce a fost anunțat, după ce premierul Orban ar fi dat dispoziție să fie revizuit. Ministrul Sănătății a anunțat însă că acest lucru s-a întâmplat pentru că a fost așteptată validarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *