◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

România va primi 33 de miliarde de euro din pachetul de redresare al CE. Cât va trebui sa înapoieze

Europarlamentarul Siegfried Mureșan anunță că România va primi 33 de miliarde de euro din pachetul de redresare propus de Comisia Europeana în contextul crizei COVID-19.

Valoarea totala a pachetului se ridica la 750 de miliarde de euro. Tara noastră va trebui sa înapoieze doar 12 miliarde de euro din cele 33 primite.

„Iată tabelul complet cu alocările pentru fiecare țară din Pachetul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeana.

Vestea buna este ca România este unul dintre principalii beneficiari. Primim 33 de miliarde de euro si trebuie sa înapoiem doar 12 miliarde de euro.

Vedem ca tarile bogate plătesc mai mult decât primesc. Asta înseamnă solidaritatea in Europa”, a scris Siegfried Mureșan pe contul sau de Facebook.

Iată tabelul complet cu alocările pentru fiecare țară din Pachetul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană.

Vestea bună este că România este unul dintre principalii beneficiari. Primim 33 de miliarde de euro și trebuie să înapoiem doar 12 miliarde de euro.

Vedem că țările bogate plătesc mai mult decât primesc. Asta înseamnă solidaritatea în Europa.

Vezi mai mult

În discursul susținut în Parlamentul European la prezentarea pachetului de redresare de 750 de miliarde de euro, Mureșan a explicat ca cetățenii vor primi ajutor și sprijin, dar pentru acest pas important în economie este nevoie și de implicarea PE.

„Astăzi este o zi importanta importanta deoarece cetățenii europeni așteaptă ajutor și sprijin din partea UE si azi le putem spune ca ajutorul urmează să vină, creăm un pachet de ajutor, Uniunea Europeana face ce a promis.

Acesta este un nou instrument, sprijinul pe care îl oferă va fi concret, va face o diferență pentru oamenii, companii, regiuni și state. Azi e doar începutul.

Trebuie sa cream cel mai bun pachet de redresare posibil si, in acest sens, Parlamentul European trebuie sa fie pe deplin implicat in acest pachet de redresare.

Colegii de aici din sala vin din toate regiunile Europei. Sunt în contact direct si permanent cu cetățenii și știu exact care sunt necesitățile pe teren. Ce au nevoie spitalele, companiile și cetățenii.

De aceea, spunem ca Parlamentul European trebuie implicat pe deplin in felul in care sunt cheltuiți banii din pachetul de redresare, dar de asemenea si in felul in care sunt restituiți acești bani”, a afirmat europarlamentarul.

Siegfried Mureșan a mai spus ca acest pachet trebuie sa sprijine atât oamenii, cat si economia, pentru a depăși criza generata de COVID-19.

„Nu trebuie sa uitam nici de vechile priorități ale bugetului UE. Nu trebuie sa uitam de fermieri, studenți, de noile noastre priorități: pactul ecologic european, securitatea cetățenilor, digitalizarea”, a mai completat liberalul.

Vezi si Planul de 750 de miliarde al lui von der Leyen

ziare.com

 
 
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *