◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

News Corp va înceta tipărirea a peste o sută de ziare în Australia

Grupul australian News Corp, condus de magnatul Rupert Murdoch, a anunţat joi că va înceta tipărirea a peste 100 de titluri din presa locală şi regională din Australia din cauza unei prăbuşiri a veniturilor din publicitate, agravate de pandemia de COVID-19, relatează AFP.

News Corp a anunţat deja, la 1 aprilie, suspendarea temporară a tirajului a 60 de ziare. Se estimează că aceste decizii vor avea drept rezultat sute de concedieri.

Grupul a precizat că, de la 29 iunie, majoritatea titlurilor sale locale şi regionale nu vor supravieţui decât pe internet. În total 76 de ziare vor apărea doar online, iar 35 de titluri vor fi închise definitiv.

Aceste dispariţii reflectă o tendinţă îngrijorătoare la nivel mondial în sectorul presei, care suferă în urma unei scăderi a numărului de cititori, cumulată cu ascensiunea vertiginoasă a Google şi Facebook, care reduc din ce în ce mai mult veniturile din publicitate, esenţiale pentru supravieţuirea presei, notează AFP.

Totuşi, CEO-ul companiei News Corp Australia, Michael Miller, a explicat că lovitura de graţie a fost dată de noul coronavirus, care a pus în dificultate perenitatea a numeroase ziare locale. ”Veniturile din publicitate pentru presa în format fizic, care constituie cea mai mare parte a veniturilor noastre, au continuat să scadă”, a declarat el într-un comunicat.”În consecinţă, pentru a face faţă acestor schimbări, restructurăm activitatea News Corp Australia pentru a ajunge acolo unde se duc consumatorii şi investitorii”, a completat Miller.

Grupul a precizat că această decizie, care va afecta fiecare stat australian, va avea drept rezultat ”din păcate, pierderi de locuri de muncă”, dar că peste 375 de jurnalişti vor continua să urmărească actualitatea locală şi regională.

Sydney Morning Herald a raportat la rândul său că filiala locală şi regională a News Corp din Australia are aproximativ 1.200 de angajaţi.

Demersul News Corp vine la scurt timp după o serie de anunţuri privind închiderea mai multor media, inclusiv a singurei agenţii naţionale de presă din Australia, Australian Associated Press (AAP), care îşi va înceta activitatea în luna iunie, după 85 de ani, în cazul în care nu se reuşeşte o posibilă recuperare.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *