◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Mereu în sprijinul comunității

(dialog cu ing. Haralambie VOCHIȚOIU director general la SC Euro Jobs București – Petroșani, fost senator – lider de grup în Parlamentul României)

– Am aflat că dovediți mult entuziasm în activitatea zilnică. Este adevărat?

– Atunci când faci ce îți place, da, faci cu entuziazm. Eu, alături de colegii mei suntem implicați în derularea de proiecte cu ajutorul cărora ajutăm comunitatea să se dezvolte. Proiectele se derulează în aproape toată România și municipiul București. Persoanelor care în acest moment au dificultăți în dezvoltarea profesională pentru ocuparea unui loc de muncă calificat sau pentru a avansa pe un post mai bun li se oferă gratuit mai multe cursuri  de calificare/ recalificare sau chiar evaluări de competențe.

Furnizăm calificare pentru toate categoriile socio profesionale inclusiv pentru cadre didactice și cadre medicale.

De asemenea, suntem autorizați pentru prelucrare și arhivare documente – singura  arhivă din județ, în acest moment avem 1,7 km de spațiu de depozitare.

Am reușit să aducem digitalizarea și tehnologia Blockchain. Colegii mei au fost instruiți și acum pot spune că sunt familiarizați cu această nouă tehnologie care este viitorul în tot ce înseamnă documente, indiferent de domeniul de activitate.

– Cum stați cu politica? Pe ce „pedală” mai accelerați?

– Am făcut politică la cel mai înalt nivel, am cunoscut oameni importanți ai vieții politice și eu cred că în cei 4 ani în care am fost senator, fiind chiar la conducerea Senatului României, am făcut legi care au ajutat la creșterea veniturilor pensionarilor minieri, a jurnaliștilor, a celor din armată și chiar a polițiștilor comunitari.

Am inițiat statutul ceferiștilor, am instituit pensia minimă pentru agricultori, am fost alături și de iubitorii de animale în demersul lor de protejare a necuvântătoarelor.

În acest moment nu fac parte din niciun partid politic, dar sunt atent la tot ce se întâmplă pe scena politică.

Promit că voi susține din afara politicii oameni care îmi inspiră încredere, indiferent de culoarea politică.

– Cum vă mai implicați în viața comunității?

– Plătind salarii cosistente, bonusuri și asigurând dezvoltarea personală și profesională la peste 100 de oameni care constituie grupul de colaboratori cel mai apropiat. Acești oameni au diverse activități și responsabilități.

Plătim lunar la ANAF și taxe locale, aproximativ 100.000 euro.

Am devenit prin munca noastră unul dintre cel mai mare contribuabil regional, Euro Jobs a devenit o firmă fanion pe piața forței de muncă din România și un jucător important în absorbția de fonduri Europene pentru entități publice și private.

De două ori pe an suntem implicați în plantarea de pomi fructiferi sau de brazi în zona Petrila la Pro Pescar unde peisajul face concurență cu Elveția. Acolo, noi am făcut un obicei de a planta pomi pentru a înfrumuseța zona, dar și de a ajuta la stabilizarea solului de steril depozitat de-a lungul timpului.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă oferim copiilor și persoanelor în vârstă pachete cu mici bucurii. Chiar dacă nu facem public aceste acțiuni, ele sunt deja un obicei al grupului nostru de colegi care se mobilizează și duc aceste pachete celor care au mai multă nevoie de ele.

 

– Care vă sunt gândurile de viitor?

– Vreau să ajungem în top 10 firme din România.

Vreau să mă bucur cât mai mult de familia mea restrânsă, să mă bucur de familia extinsă – colegii mei și să ne implicăm activ în comunitatea unde ne desfășurăm activitățile.

– Ce transmiteți din Valea Jiului, unde de altfel ați locuit, cititorilor noștri?

– Nu mai locuiesc de mult doar în Valea Jiului, dar  niciodată nu voi uita că mă trag din acestă zonă frumoasă, din județul Hunedoara, care după părerea mea este leagănul poporului român și le transmit tuturor cititorilor dumneavoastră cele mai bune gânduri și îndemnul să facă din acestă perioadă interesantă, cea mai mare oportunitate a vieții lor.

 

Au consemnat Ioan Vlad/ UZPR, Georgeta-Ileana Cizmaș/ UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *