SĂRBĂTOARE PUBLICĂ, NAȚIONALĂ…!

Eveniment național la statuia Crăișorului din fața Sfintei Biserici Kretzulescu din București…!
24 Iunie, ora 12,00…!

24 Iunie 1824… se năștea steaua Apusenilor și a moților, Avram Iancu, Erou al Națiunii Române…!

Veniți români cu flori și Sfântul Tricolor să aureolăm memoria postumă a celui care s-a stins pentru iubita sa națiune și pentru fericirea ei. Veniți români să dăm un semn de existență istorică, nația română nu a murit, se adună în jurul simbolurilor naționale… cum se adună pribegii la locul nașterii în noaptea ÎNVIERII…!

Veniți români să ne onorăm pe noi înșine! Crăișorul ne-a onorat cu prețul neprețuit al vieții sale, ne-a arătat că suntem neam pașnic de învingători, veniți români să dăm un sens cardinal destinului nostru și destinului patriei române!

Noi suntem onoarea sau dezonoarea nației române!

Sursa foto: Agerpres.

TESTAMENTUL LUI AVRAM IANCU!

„Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea mea fericită, pentru care după puteri am şi lucrat până acum, durere, fără mult succes, dar tocma acum cu întristare văd că speranţele mele şi jertfa adusă se prefac în nimica. Nu ştiu câte zile mai pot avea. Un fel de presimţire îmi pare că mi-ar spune că viitorul este nesigur.

Voiesc dară şi hotărât să dispun ca după moartea mea toată averea mea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul naţiunii şi întru ajutorul înfiinţării unei academii de Drepturi, tare crezând că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunii mele.
Câmpeni, 20 decembrie 1850, Avram Iancu, avocat”,

Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

 1. Romeo Tarhon, jurnalist UZPR Reply

  Rușine vouă, români ”naționaliști” și ”patrioți” cu vorba !
  Laurian Stanchescu, însuși un ”crăișor” al naționalismului autentic
  (….)
  Îl priveam discret pe sufletistul poet luptător… aproape că plângea închis în sine și mă întrebam câtă dezamăgire, câtă suferință mai poate duce acest om prin exemplul sacrificiului de sine, văzându-se abandonat de către prietenii și susținătorii care se pretind patrioți și naționaliști. Nu mai pomenesc de indiferența sfidătoare a autorităților – președinție, guvern, parlament, partide… cărora organizatorul le-a trimis personal comunicate și invitații la eveniment.
  (cu scuze pentru unele erori de tastare grăbită a articolului…)
  https://ziarul.romania-rationala.ro/rusine-voua-romani-nationalisti-si-patrioti-cu-vorba/?fbclid=IwAR3xnjuk7yMqmlGxqZtQsYeIHj0N9A8l4KLi8IEa96pzGaUk9_RGNCqP5jk

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.