default-logo

Dan D. FARCAȘ, acasă

OZN-uri deasupra Romaniei
”OZN-uri deasupra României”, volum semnat Dan D. FARCAȘ, apărut în septembrie 2017 în colecția TREBUIE SĂ ȘTII a Grupului Editorial Trei, a fost lansat joi, 14 iunie 2018, la Reșița, în prezența autorului. Licențiat în matematică și fizică, doctor în matematică și calculatoare, președinte al Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (ASFAN) din România, cu peste 25 de cărți publicate (informatică, filosofia cunoașterii, despre extratereștri, OZN-uri etc.), autor al peste 1200 de articole, Dan D. FARCAȘ revine, anual, ACASĂ, unde este întâmpinat de prieteni. Între prieteni s-a lansat, acasă, la Reșița, versiunea românească, realizată de autor, după originalul în lumba engleză ”UFOs over Romania” publicat, la cererea editurii britanice Flying Disk Press în 2016.

Iulian GEORGEVICI, cititor împătimit, a facut, în deschiderea evenimentului, prezentarea autorului: ”reșițean de obârșie, cel care, născut într-un 1 aprilie 1940 – de război, la început a hoinărit prin Reșița, după aceea prin țară, după aceea prin lume; a hoinărit dintr-un spirit de curiozitate și pozitivism… periplul prin lume, motivat, îl poartă pe urmele lui Erich von Däniken până în Machu Picchu, descoperind lucruri care, la un moment dat, te înspăimântă prin lipsa răspunsurilor pe care le caută într-o serie de fapte… Prima carte semnată de Dan Dezideriu Farcaș pe care am citit-o, apărută în 1987 intitulată ”Cui i-e frica de calculatorul electronic?” avea o abordare uimitoare, extrem de liberă, dând exemple din lumea vestică. O carte scrisă cu curaj, care a spart tiparele, trecând cenzura vremii… În 1968, pe când aveam 12 ani, preocuparea mea era să știu căt mai mult despre fenomenele petrecute în pădurile Hoia-Baciu despre care citisem un articol în Stiință și Tehnică…
Dan D. Farcaș a explicat geneza volumul ”UFOs over România”, a vorbit despre ASFAN și obiectele zburătoare neindentificate captând, pentru minute bune, atenția publicului, stârnind curiozitate, intrebări si admirație. Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

(Camelia DUCA)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.