◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Andreea Elena Grigore: Suntem responsabili de viitorul generațiilor următoare

Andreea Elena Grigore, are 38 de ani și trăiește de 18 ani în Sevilla, Andalucia oraș ce i-a devenit a doua casă.

S-a născut la Tălmaciu, Sibiu și a urmat liceul pedagogic la Sibiu.

Verile le petrecea în Oltenia, la Dăești-Popești, jud. Vâlcea cu bunica. Astfel a învățat atât obiceiuri din Ardeal cât și din Muntenia.

A fost educată să respecte meșteșugurile și tradiția de către părinții săi Adrian și Maria. Bunica și străbunicul din partea tatălui pictau crucile pentru înmormântările din satul lor.  A învățat cu bunica Lica să meargă la biserică, să colinde și să poarte cu mândrie costumul popular din lada de zestre, să umple traista cu de toate și să hoinărească pe dealuri și câmpuri în căutare de izvoare, animăluțe, flori și fructe de pădure.

A urmat Facultatea de Drept și  cea de Administrație Publică București, terminând cu mediile 9,42 si 9,60 în anul 2010 și 2012 iar anul acesta a absolvit un dublu masterat la Universitatea din Sevilla, de Avocat și Consultanța Juridică. În luna octombrie va intra la Doctorat, specializarea Drepturi Umane.

A lucrat ca avocat stagiar civil și penal sub îndrumarea avocaților Moeckel din Sevilla și a colaborat cu diferite  firme și instituții de-a lungul anilor, atâta românești cât și spaniole. A lucrat timp de  10 ani intr-o școală privată. Foarte activă la nivel academic, participă frecvent la proiectele de investigație  ale Facultații de Drept din Sevilla unde predă la cererea profesorilor, este  semifinalistă  la Campionatele Naționale de Dezbateri Universitare și lector pe teme de mediu ambient și drepturi umane.

 La nivel social și civic participă pe plan local ca voluntar în cadrul  unor  asociații de refugiați și este de asemenea  voluntară in cadrul ACNUR.

Fire inovatoare, puternică, sufletistă și luptătoare.

Îi place să lucreze cu oameni care care se implică total, la fel ca ea.

Independentă  și autodidactă, pentru Andreea Elena Grigore nu există  „nu se poate”.  „Avem o moștenire de transmis mai departe și suntem responsabili de viitorul generațiilor următoare”.

Urmărește interviul cu Andreea Elena Grigore, din cadrul emisiunii Radical din ESCU cu Mircea G. Florescu

romaniiandalucia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *