default-logo

Lansare de carte  Corneliu Vlad – Cavalerii noilor apocalipse și Expoziția ”Oameni în pandemie”

Azi, 7 iulie 2020, la Biblioteca Județeană” Nicolae Iorga” din Ploiești,  a avut loc un dublu eveniment cultural,  lansarea cărții ”Cavalerii noilor apocalipse” a jurnalistului și scriitorului Corneliu Vlad și vernisajul Expoziției Internaționale ”Oameni în pandemie.”

Activitatea a fost organizată de Consiliul Județean Prahova, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” și moderată de Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. 

Cartea a fost prezentată de Bogdan Stoicescu, Doru Dinu Glăvan, Mihai Milca și de autorul însuși.

Bogdan Stoicescu a evidențiat actualitatea textelor din carte, principalele teme: frica, terorismul, clima, pandemii, criza, minunile lumii. A apreciat foarte buna documentare și umorul cărții, experiența jurnalistică și  talentul de scriitor ale autorului. 

Doru Dinu Glăvan a mulțumit Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” și Filialei Prahova a UZPR  pentru desfășurarea de proiecte și parteneriate și găzduirea unor astfel de activități. A menționat faptul că această carte se citește ușor și l-a apreciat  pe Corneliu Vlad ca fiind unul dintre cei mai remarcabili comentatori de politică externă. 

Mihai Milca, vicepreședinte UZPR, a considerat ”Apocalipsa noilor cavaleri” o carte de actualitate cutremurătoare, care încearcă să dea răspunsuri unor mari probleme actuale: frica din epoca modernă provocată de progrese tehnologice, noile totalitarisme; criza, teroarea difuză și noile concepte, precum cel de distanțare socială generate de pandemie. A afirmat că lectura cărții provoacă o dezbatere interioară. Și-a exprimat considerația față de jurnalistul Corneliu Vlad, model de profesionalism gazetăresc. 

În viziunea autorului scopul cărții ”Cavalerii noilor apocalipse”  este de a-l ajuta  pe cititor să devină conștient de ce îi este frică și să găsească acele acțiuni mintale necesare pentru a evita sfidările acestei provocări. Cititorilor li s-a făcut recomandarea de a-și stăpâni frica. A exprimat păreri proprii despre Covid”, un dușman atipic, nevăzut, versatil, parșiv, mutant, aparent sau nu invincibil.”

A comparat pandemia de coronavirus cu potopul lui Noe. 

Lansarea cărții a fost însoțită de Expoziția Internațională de Grafică Satirică ”Oameni în pandemie (Covid19),” inițiată de jurnalistul prahovean Nicolae Ioniță, din respect pentru autorul acestei cărți. Expoziția conține 60 de creații ale unor graficieni români și străini și are o puternică tentă umoristică, dată și de textele care însoțesc imaginile: ”Începând de astăzi slujbele se vor ține în locul cu verdeață”, ”Cine a fost prima persoană izolată?/Probabil, Ana lui Manole.”; ”Sufăr de personalitate multiplă. Cum rezolv problema distanțării sociale?”, ”Am fost un virus curat. Acum m-am politizat”, ”Plimb animalul de companie” (soțul), ”Eu, Popescule, exteriorul mi-l dezinfectez cu spirt, iar interiorul cu spirtoase.”   

Activitatea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.   Elena TRIFAN / UZPRDespre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.