◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Revista UZP nr. 18. Despre puterea și priceperea jurnaliștilor profesioniști

Revista UZP nr. 18 vine în fața publicului cu un conținut de excepție și într-o prezentare grafică limpede, relevantă, care pune în valoare fiecare temă și distinge imediat publicația. 

Ediție cu ediție, Revista UZP și-a consolidat o poziție cu totul specială pe plaja publicațiilor din România. Este una dintre foarte puținele reviste print din Europa care abordează strict problematica mass-media, în toate valențele și segmentele ei. 

Pornind de la oglindirea activității Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cea mai mare organizație de breaslă din țară, Revista UZP nr. 18 punctează, în materiale dense, unele pline de emoție, felul în care activitatea Uniunii leagă ramurile jurnalismului profesionist din țară și din Diaspora într-un arbore enorm, care cuprinde munca și vocația tuturor jurnaliștilor care sunt membri ai organizației. Rând pe rând, se înfățișează în toată valoarea și semnificația lor Premiile și premianții pe anul 2016, care au câștigat concursul profesional „ACTA non verba”, Seratele „Eminescu, jurnalistul”, cu toată încărcătura lor de tradiție a împletirii jurnalismului profesionist cu creația și cu valorile naționale, cele mai recente apariții în Editura UZP, cărți de amplă relevanță pentru tabloul complex al culturii din România, publicațiile editate de membrii UZPR care și-au dăruit toată puterea și priceperea unui act jurnalistic la cele mai înalte standarde. De asemenea, președintele Doru Dinu Glăvan exprimă unele dintre reperele majore ale presei profesioniste, sintetizând provocările, dar și forța jurnalismului care își respectă deontologia, valorile și principiile.

Presa românească este inclusă în tabloul mass-media internaționale, este relevată în conexiune cu marea problematică a informării și este abordată din unghiuri dintre cele mai diverse, fără ascunzișuri, vădită ca o entitate care caută soluții, nu vinovați, care poate tăia pentru a vindeca și care nu clintește de lângă interesul public; toate acestea atunci când este slujită cu onestitate, lucru care se întâmplă mai des decât se propagă.

O parte semnificativă a publicației este dedicată evoluțiilor internaționale ale mass-media, felului în care această profesie se transformă încontinuu și cum se poate reinventa indiferent de câte obstacole i se pun în cale; atâta vreme cât publicul larg va avea nevoie de informație corectă și informare reală, nicio societate nu va putea fi imaginată fără presa profesionistă. 

O mențiune specială se cuvine fotoreportajului realizat de Florin Eșanu, unul dintre premianții Galei „ACTA non verba”, care ilustrează Revista UZP nr. 18 cu o serie de imagini de case memoriale ale unor iluștri înaintași, adevărate monumente ale spiritualității românești.

O dată în plus, Revista UZP depășește stadiul de publicație și devine un univers, cu un ax central masiv, al profesionalismului de presă coagulat în jurul nucleului unei organizații profesionale într-o continuă evoluție.



Departamentul Comunicare

Un comentariu pentru “Revista UZP nr. 18. Despre puterea și priceperea jurnaliștilor profesioniști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *