◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

MANIPULAREA MEDIA și Realitatea COVID-19 la nivel Global: Sunt de 2-3 ori mai mulți depistați cu infecția, dar de DOUĂ ori mai puțini morți declarați cu Covid. Păi, nu e ăsta un semn bun?!?

După cum ați văzut, în ultimele zile presa se dă de ceasul morții pentru a convinge populația că lucrurile devin tot mai rele, la nivel mondial.

Și așa pare, la prima vedere. Și cum să nu crezi că este mult mai rău (dacă ești naiv și neinformat) dacă astăzi se declară chiar și peste 200.000 de noi cazuri de infectate cu Covid, depistate la nivel mondial, adică de 2-3 ori mai multe decât în aprilie sau în anumite zile din luna mai. Doar că, ceea ce evită să vă spună și să vă explice presa centrală este faptul că, în același timp, numărul morților declarați de Covid (care, de fapt, sunt morți cu Covid, adică oameni la al căror deces s-a constatat și infecția cu Coronavirus) a scăzut simțitor. Adică este de două ori mai mic.

Ca să fiu și mai clar: În lunile aprilie și mai erau detectați aproximativ 70.000-80.000 de infectați pe zi, respectiv 7.000 – 8.000 de morți declarați CU Covid/zi. Astăzi sunt detectați peste 200.000 de infectați pe zi, dar numărul morților a scăzut la 3.000-4.000/zi.

Așa că, mă întreb: nu ar trebui ca presa și autoritățile să urmărească și să prezinte cifra mortalității, ca prim indicator al gravității situației? Sigur că așa ar trebui să o facă, doar că cifra asta nu ar da bine la panică, în sensul că oamenii s-ar calma. Pentru a-i ține speriați și pentru a putea impune măsuri dictatoriale la nivel global, e nevoie să se insiste pe numărul de noi cazuri, că ăsta e mai sperios! ????

Și atunci care e manevra de menținere a panicii? Mărirea numărului de teste pe populație, la nivel global, și prezentarea situație ca pe un lucru la fel sau mai grav decât în perioada aprilie-mai, deși este evident că și procentul de infectați la o SUTĂ de teste făcute este mai mic decât în aprilie-mai, și numărul de morți a scăzut foarte mult, comparativ cu perioada aprilie-mai.

Iată grafice edificatoare cu situația la nivel global, conform Worldometers.com:

Să luăm doar cazul SUA, prezentat melodramatic de presă. Iată cum funcționează manipularea:

  1. În primul rând, presa nu vă vorbește despre numărul de americani și nu vă spune că SUA au 331 de milioane de cetățeni. La o astfel e populație (cât Spania, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie și Belgia la un loc), sigur că cifrele sunt mari, mai ales dacă se fac multe teste. Doar că, prin comparație cu situația țărilor europene amintite, luate împreună, lucrurile nu mai par deloc așa apocaliptice cum sunt prezentate de presă!!!
  2. Ceea ce nu vă mai spune presa progresistă este faptul că SUA testează foarte mult, adică fac și peste 700.000 de teste într-o singură zi (aproape cât a testat România în TOATĂ perioada Pandemiei), adică de cel puțin 2-3 ori mai multe decât în lunile aprilie și mai când a fost cel mai rău.
  3. Deși numărul de noi infectați din aceste zile depășește în mod obișnuit cifra de 60.000/zi, față de 20.000 -30.000/zi în perioada cea mai grea (aprilie și mai), numărul morților a SCĂZUT FOARTE MULT: 300-400 /zi, față de 2.000-2.500/zi, în lunile aprilie și mai. Adică numărul morților declarați cu Covid, a scăzut de 5-6 ori, deși s-a dublat numărul celor depistați infectați. Adică semnele sunt, în realitate, foarte bune pentru SUA…

Vedeți aici graficele lămuritoare pentru SUA, luate de pe Worldometers.com:

Concluzie: Sub oblăduirea și la recomandările OMS, se execută o mare manipulare media la nivel global, al cărei scop este din ce în ce mai evident: restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor și impunerea Dictaturii Medicale, așa cum se încearcă deja în România prin Legea Carantinării, aflată acum în dezbaterea Senatului.

Daniel Roxin / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *