Evoluția pandemiei din țara noastră, coșmarul UE: România riscă să devină Brazilia Europei

Alertă într-o importanță țară europeană după ce numărul infectărilor cu coronavirus se apropie de pragul de 1.000 pe zi. Presa din Italia spune că România riscă să devină Brazilia Europei.

Evoluţia epidemiei de coronavirus în România este criticată în termeni duri de presa din Italia, țară în care trăiesc peste un milion de cetățeni români. Jurnaliștii italieni avertizează și că situația din România poate deveni și mai gravă, anunță agenția de presă RADOR care citează ziarele italiene.

România riscă să devină Brazilia Europei în ce privește numărul de contaminări pe zi cu noul coronavirus și sperie acum toate țările bătrânului continent, scrie astăzi cotidianul Il Messaggero din Italia, care, totodată, atrage atenția asupra îngrijitoarelor românce care stau pe lângă persoane vârstnice sau cu diverse patologii și care nu sunt supuse niciunui control atunci când revin din vacanță din țara de origine.

România a devenit coșmarul Uniunii Europene

Deși are un număr-record de infectări cu coronavirus, nu a declarat încă izolarea populației la domiciliu, comentează și La Republica, într-o întreagă pagină de ziar. În toate grupajele de știri ale celor mai importante canale de televiziune, inclusiv că Rai, televiziunea națională, se vorbește despre un tsunami, un val seismic de contaminări care ar putea ieșit din granițele balcanilor, ajungând chiar și Italia, stat care a permite în continuare intrarea cetățenilor care vin dinspre România fără să impună carantină.

Avioanele dinspre țară sunt pline. Pasagerii, la sosirea pe teritoriul italian, fiind nevoiți doar să completeze un formular și să treacă prin fața unui panou pentru verificarea temperaturii corporale.
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.