◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Ce trebuie să faci pentru un loc de ofiţer în Jandarmerie. Câte locuri sunt, când se fac înscrierile, care sunt criteriile

Tinerii interesaţi de admiterea în învăţământul superior pentru anul de învăţământ 2020-2021, pe locurile rezervate Jandarmeriei Române, pot depune începând de luni, 20 iulie, documentele. Câte locuri sunt, care sunt criteriile de admitere.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt anunţă tinerii interesaţi că începând de astăzi şi până în 27 iulie sunt aşteptaţi să completeze formularele de înscriere pentru locurile disponibile în instituţiile de învăţământ superior, urmând ca dosarele să fie depuse efectiv până în 4 august.

Dosarele se depun la sediul IJJ Olt, de unde se pot obţine şi toate detaliile privind candidatura, urmând ca probele eliminatorii să fie susţinute la Centrul Zonal de Selecţie Drăgăşani  – Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, în perioada 24 – 29 august  2020.

La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ Bucureşti sunt disponibile 43 locuri, astfel:

– 15 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Drept”, programul de studii universitare de licenţă „Drept”;

– 25 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (din care 1 loc pentru romi, 1 loc pentru maghiari şi 1 loc pentru alte minorităţi), astfel:
• 20 locuri alocate Jandarmeriei Române;
• 5 locuri alocate SIE;

– 3 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie pentru învăţământul cu frecvenţă redusă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (destinate subofiţerilor şi maiştrilor militari din M.A.I.).

CARE SUNT CRITERIILE DE RECRUTARE PENTRU OFIŢERI


(1)Pentru a participa la concursurile de admitere la instituţiile de învăţământ ale JANDARMERIEI ROMÂNE candidaţii trebuie să îndeplinească, conform Ordinului MAI nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, următoarele condiţii şi criterii specifice:
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător principiilor şi cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
l) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale;
n) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;
o) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
p) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

    (2) Aptitudinea/inaptitudinea prevăzută la lit. d) se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale.

    (3) Dovada îndeplinirii condiţiei prevăzute la lit. f) se face cu diplomă sau cu adeverinţă care îndeplineşte condiţiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat.

Suplimentar faţă de condiţiile şi criteriile de mai sus, candidaţii recrutaţi pentru admiterea pe locurile rezervate M.A.I. la alte instituţii de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională trebuie să îndeplinească şi criteriile specifice de recrutare şi selecţie impuse de organizatori, după caz.

EVALUAREA PSIHOLOGICĂ

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la nivelul Centrului Zonal de Selecţie Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, de către specialişti din cadrul unităţilor de recrutare în baza dispoziţiei Directorului Centrului de Psihosociologie al M.A.I., conform unei planificări întocmite de către unitătea cu sarcini de recrutare (jandarmeriaolt.ro secţiune Carieră – Admitere). Pentru candidaţii care nu au promovat testarea psihologică, activitatea de recrutare încetează.

Rezultatele la testarea psihologică se vor afişa pe site-ul jandarmeriaolt.ro sectiunea Carieră.

Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor O.M.A.I. nr. 105/2020 pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordine descrescătoare a mediilor obţinute la proba scrisă din perioada 08 – 24.09.2020.

DEPUNEREA CERERILOR DE ÎNSCRIERE

Cererile-tip de înscriere la admitere privind recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, se depun de candidaţi la unităţile de recrutare până la următoarele date limită:
  până la data de 27.07.2020  inclusiv ;

Data limită de depunerea dosarelor este:
   04. 08. 2020 inclusiv.

„Candidaţii M.A.I  susţin probele eliminatorii (evaluarea performanţelor fizice) la Centrul Zonal de Selecţie Drăgăşani  – Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, în perioada 24 – 29 august  2020, potrivit planificării care va fi adus la cunoştinţa candidaţilor în timp util, prin postarea acestuia pe site-ul oficial al Academie de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti , precum şi de către centrul zonal de selectie Drăgăşani. Candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate/paşaportul şi echipamentul sportiv necesar desfăşurării probei de evaluare a performanţei fizice, potrivit normelor şi baremelor prevăzute în Anexa 31 la Ordinul M.A.I. nr. 140 din 2016 sau în Anexa 31 la Ordinul M.A.I. nr. 177 din 2016, ambele cu modificările şi completările ulterioare.

Conform Regulamentului U.E. 679/2016 privind protecţia datelor cu caracter personal, la înscriere, fiecărui candidat i se va aloca şi comunica un cod unic de identificare de concurs la depuerea cererii tip de inscrisere, ce va fi folosit în vederea efectuării informării publice pe toată perioada recrutării, candidaţii având obligaţia de a reţine codul alocat luând la cunoştinţă pe baza de semnătură.
Activităţile prevăzute de prezentul anunţ se desfăşoară cu respectarea regulilor în vigoare stabilite la nivel naţional în vederea prevenirii răspândirii infecţiilor respiratorii cauzate de COVID -19 (distanţare socială, portul măştii, dezinfectarea pupitrelor,trasee de deplasare,  etc.“, au anunţat reprezentanţii IJJ Olt, menţionând şi adresa la care vă puteţi adresa pentru relaţii suplimentare, respectiv:  INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN OLT, Strada Cazărmii, nr. 40; Serviciul Resurse Umane; Telefon: 0249/437.901 sau 0249/437.904 – interioare 24.535, sau pe adresa de e-mail: ijjolt@jandarmeriaolt.ro.

Înscrierea are loc inclusiv sâmbăta şi duminica, la sediul IJJ Olt, în intervalul orar 09,00 – 15,00.

CE DOCUMENTE SUNT NECESARE

Documente necesare pentru constituirea dosarului de recrutare (care vor fi descărcate de pe site-ul IJJ Olt, jandarmeriaolt.ro SECŢIUNE CARIERĂ – ADMITERE) sunt următoarele:

a) Cererea tip  de înscriere şi CV;
b) copii ale documentelor care atestă nivelul şi specializarea studiilor, certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea; se acceptă şi copiile legalizate;
1. Pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în promoţiile anterioare anului 2020 – diploma de bacalaureat şi foaia matricolă a studiilor liceale, în copii certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea; se acceptă şi copiile legalizate.
2. Pentru candidaţii care au absolvit studii liceale în afara României cu diplomă de bacalaureat (sau echivalentul acesteia), promoţiile anterioare anului 2020:
– atestatul de recunoaştere a studiilor, eliberat de către direcţia de specialitate din cadrul M.E.N., în copie, certificat cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea, se acceptă şi copie legalizată;
– diploma de bacalaureat sau echivalentă cu aceasta, în traducere legalizată;
– foaia matricolă a studiilor liceale, în traducere legalizată;
c) copii ale actului de identitate, carnetului de muncă / certificatului stagiu de cotizare şi / sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă şi, dacă este cazul, ale livretului militar certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea; se acceptă şi copiile legalizate;
d) copii ale certificatului de naştere al candidatului, soţului / soţiei şi fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum şi, după caz, ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea; se acceptă şi copiile legalizate;
e) autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului şi soţul/soţia candidatului;
f) extras de pe cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar;
g) o fotografie color 9×12 cm;
h) două fotografii color 3/4 cm;
i) adeverinţă medicală tip + consimţământ informat;
j) avizul psihologic;
k) declaraţia prin care se confirmă luarea la cunoştinţă despre condiţiile legale, criteriile specifice, condiţiile de organizare a concursului şi măsurile care vor fi luate în cazul neîndeplinirii acestora şi îşi exprimă acordul pentru efectuarea verificărilor specifice.

Documentele vor fi predate în dosar în ordinea menţionată mai sus, mai menţionează reprezentanţii IJJ Olt.

m.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *