◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Șefa gimnasticii din România, declarații dure! Aceasta cere de urgență intervenția unui om important: „E punctul nevralgic” |

Maria Fumea, președintele interimar al Federației Române de Gimnastică, spune în exclusivitate pentru ProSport că în gimnastică sunt oameni învechiți.

Gimnastica românească este în fierbere. Pe data de 27 iulie va avea loc Adunarea Generală, având pe ordinea de zi alegerea unui nou președinte, după demisia Andreei Răducan. Maria Fumea, actualul vicepreședinte al federației, care a îndeplinit și rolul de președinte interimar, a explicat pentru ProSport cum a decurs această etapă de interimat și de ce crede că gimnastica are nevoie mai mult ca oricând de o schimbare.

Demisii în lanț la FRG

Fumea spune că această perioadă de interimat nu a fost deloc una ușoară. Mai ales că ea a suprapus și cu  pandemia de coronavirus: „A fost o perioadă dificilă. Ne am confruntat cu măsurile pe care a trebuit să le luăm pe perioada pandemiei, pentru a desfășura în bune condiții activitatea federației și a loturilor de sportivi. După demisia Andreei Răducan a demisionat și Virginia Oprișan, din funcția de secretar general, iar Mircea Apolzan, un alt nume important, a optat pentru o altă federație”.

Renunțări și în rândul sportivelor

Cutremurul din gimnastică s-a resimțit și în rândul sportivilor. În plină pandemie, Denisa Golgotă le-a comunicat antrenorilor de la Deva că s-au decis să nu mai facă sport de performanță. O decizie, pe care Maria Fumea nu a pus-o însă pe seama pandemiei: „Consider că aceste renunțări nu sunt cauzate de pandemie. Sportivele din lotul olimpic văd că rezultatele nu vin pe tavă și nu s-au putut acomoda cu rigorile impuse”.

Fumea vorbește de oameni „învechiți”. Crede că e nevoie de nume noi

Foarte directă atunci când vine vorba de ideea de schimbare, Maria Fumea spune că gimnastica are oameni învechiți, care ar trebui schimbați.Iar aici nu se referă la vârsta biologică: „Da, cred acest lucru. Nu mă refer aici la vârsta antrenorilor ci la metodele de pregătire, la uzură, la planurile de antrenament și, nu în ultimul rând, pregătirea fizică, un punct nevralgic pe care-l avem”.

prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *