◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Mircea Lucescu – noul antrenor al lui Dinamo Kiev: Misiune dificilă pentru român

Mircea Lucescu a fost instalat pe banca tehnică a echipei Dinamo Kiev din Ucraina, semnând un contract pe doi ani. Românul revine după 4 ani în această țară, însă va fi o mare provocare.

Site-ul oficial de Instagram al clubului Dinamo Kiev a anunțat că Mircea Lucescu este noul antrenor, după ce Oleksii Mykhaylychenko a fost destituit în urmă cu doar câteva zile. Presa din Ucraina a scris că salariul românului va fi de 3 milioane de euro pe sezon, iar înțelegerea prevede și o posibilă prelungire cu un an, după 2022.   

Prima declarație a antrenorului a fost una optimistă: ”Îmi era dor de Ucraina. Am vrut să revin aici, să am iar rezultate bune. Sunt foarte fericit că vin la un club de tradiție, cu jucători talentați. Cred că cei de aici vor fi mulțumiți de munca mea și voi avea rezultate. Le mulțumesc președintelui și fanilor pentru încredere”.

Însă, misiunea lui Mircea Lucescu va fi una dificilă, în condițiile în care Dinamo Kiev nu a mai câștigat titlul din 2016, în acest timp Sahtior cucerind ultimele 4 campionate. În sezonul încheiat recent, Dinamo Kiev a terminat pe locul doi în întrecerea internă, la 23 de puncte în spatele rivalei din Donetsk.

Sahtior a avut în lot nu mai puțin de 12 brazilieni, cei mai valoroși fiind Tete, Ismaily, Taison, Marlos, Alan Patrick și Maycon, pe când Dinamo Kiev a apelat mai mult la jucători autohtoni. Cei mai prolifici marcatori din trupa lui Mykhaylychenko au fost Viktor Tsygankov – 14 goluri, Verbic Benjamin (Slovenia) – 11 goluri, Vitaliy Buyalsky – 9 goluri, De Pena Carlos (Spania) – 9 goluri. 

Dinamo Kiev este calificată în turul al 3-lea preliminar din Champions League, având nevoie să treacă două manșe pentru a pătrunde în grupele Ligii Campionilor, o sarcină foarte grea pentru Mircea Lucescu. În schimb, fosta sa echipă, Sahtior Donetsk va fi repartizată direct în grupele Champions League. Lotul lui Dinamo Kiev este evaluat la 75 de milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt, pe când Sahtior la 124 de milioane de euro. 

Mircea Lucescu a câștigat 22 de trofee cu Sahtior în Ucraina, între anii 2004 și 2016, printre care 8 titluri și o Cupa UEFA. Acum, antrenorul român, care va împlini 75 de ani pe 29 iulie, este în fața unei noi provocări, să reconstruiască o formație de top, care să atace titlul pe plan intern și pătrunderea în grupele competițiilor europene, Champions League sau Europa League.

Mircea Lucescu a fost un creator de echipe la toate cluburile pe care le-a antrenat și suntem siguri că va face performanță și la Dinamo Kiev.

 

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *