◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

SOFIA VESELINOV DIN SATU-NOU Pasionată de folclor și tradiții

Tinerii noștri în genere sunt orientați spre folclor și arta muzicală și devin promotori ai dansului românesc sau sârbesc. În aceasta categorie o putem încadra și pe tânăra noastră interlocutoare Sofia Veselinov din Satu-Nou, fiica renumitei coregrafe Valentina Veselinov și a cunoscutului acordenist și solist vocal Snežan Veselinov. Fratele ei, Aleksandar, la fel este dansator și corist. 

În momentul de față, Sofia este elevă în anul III a Școlii Medii de Economie și Comerț „Paja Marganović” din Panciova. Este elevă cu purtare exemplară și succese deosebite la învățătură. Dansul este una din pasiunile sale. Dansează pentru S.C.A. „Dr. Radu Flora” și Căminul Cultural „3 Octombrie” din Satu-Nou. Pe decursul frecventării Ș.G. „Žarko Zrenjanin” din localitatea natală, a fost membră a secției de folclor din cadrul școlii. Au instruit-o următorii coregrafi: Veljko și Živko Oparnica, Valentina Veselinov, Dragan Stojičić și Marija Vukosavljević. 

Sofia simte o bucurie aparte când urcă pe scenă. S-a prezentat la diferite manifestări și festivaluri organizate la Bačka Topola, Panciova, Valjevo, dar și în România. 

Dintre genurile de muzică, preferă muzica pop. De asemenea iubește muzica și dansurile tradiționale românești și sârbești. Talentul l-a moștenit de la părinții săi. În cazul ei avem o corelație descendentă – de la mamă la fiică, de la tată la fiu.

Tânăra noastră „boboacă” a participat la mai multe ediții ale Festivalului Copiilor, dar și la Marele Festival, iar „bobocii” impresionează oriunde s-ar prezenta, astfel că de fiecare dată s-au bucurat de premii și ropote de aplauze. 

Fiindcă este încă elevă, se cuvine să spune câteva cuvinte și despre realizările ei în cadrul școlii. Sofia iubește deopotrivă limbile engleză și franceză. Dintre obiectele preferate evidențiază: limba sârbă, matematica, educația fizică, iar dintre obiectele de specialitate: economia, informatica, contabilitatea. După cum am spus, este elevă pur eminentă și exemplară. O caracterizează ambiția, voința, punctualitatea. Este mereu dispusă să acumuleze noi cunoștințe. Toate aceste particularități o fac pe Sofia o fată deosebită, serioasă, optimistă… 

Sofia s-a remarcat atât la școală, cât și ca dansatoare. Este o tânără cu care ne mândrim. Îi dorim să rămână la fel de deosebită și să realizeze doar succese frumoase în sfera sa de interes.

 

Ionel MĂLAIMARE



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *