◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Dan Grecu, legenda gimnasticii masculine românești, i-a „mitraliat” pe componenții lotului național: „Trebuie trimiși la reeducare”

Cu doar câteva zile înainte de Adunarea Generală de alegeri de la gimnastică, programată să aibă loc pe data de 27 iulie, Dan Grecu, legenda gimnasticii masculine românești, care în anul 1976 cucerea medalia de bronz, la Jocurile Olimpice de la Montreal, i-a aliniat pur și simplu pe gimnaștii din lotul național. „Trebuie trimiși la reeducare”, susține Grecu.

Când spui Dan Grecu, spui istorie în gimnastica românească. Atât că sportiv dar și că antrenor, cel supranumit candva, stăpânul inelelor, datorită evoluțiilor sale excelente la acest aparat știe cum ar trebui să arate profilul viitorului șef al gimnasticii de la noi. „Cei care vor avea drept de vot ar trebui să-l voteze pe acel candidat care are toate atuurile pentru a fi un bun manager. Altfel, gimnastica se va stinge de tot”, este de părere Grecu.

Dan Grecu i-a „mitraliat” pe componenții lotului național de gimnastică masculină

Rezultatele proaste înregistrate de actualii componenți ai lotului național antrenat de Marius Urzică, l -au determinat pe Dan Grecu să aibă o o poziție neiertătoare la adresa lor. „Nici nu știu ce aș putea spune că mă mai deranjează la acest lot. Sunt foarte supărat de tot ceea ce se întâmplă în gimnastica masculină și, din păcate, nu știu cum Marius Urzică ar putea gestiona toată această treabă”, a explicat fostul antrenor coordonator al lotului olimpic. „Dacă ar fi după mine, pe o parte dintre actualii componenți ai lotului i-aș trimite la reeducare. Din toate punctele de vedere. Și abia apoi i-aș primi în sala de gimnastică.Implicarea lor în procesul de pregătire lasă foarte mult de dorit. Dacă nu simți cu adevărat că trebuie să depui cu adevărat eforturi pentru a ajunge la marea performanță, mai bine te lași de sport. Dan Potra a avut mare dreptate când a declarat, la dumneavoastră, în ProSport, ceea ce a declarat. El a devenit campion european după sute de ore de muncă tiranică. Nu stătea să se fotografieze cu telefonul mobil”, a mai spus Grecu, extrem de supărat pe tot ceea ce se întâmplă în sportul pe care l-a slujit o viață.

Nu crede în șansele de calificare la Jocurile Olimpice

În afara lui Marian Drăgulescu și a Mariei Holbură, deja calificați la Tokyo, România mai poate trimite în Japonia, anul viitor, încă doi sportivi. Unul la feminin, altul la masculin. Condiția este că aceștia să se și califice. Grecu spune că va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să ocupăm aceste locuri care să ne permită prezența cu încă doi gimnaști. „Eu cred că vă fi aproape imposibil. Nu văd să avem vreo șansă reală”, a opinat fostul mare antrenor.

Regula celor trei pahare cu vin roșu

Rugat să povestească pentru ProSport un moment inedit legat de anii petrecuți în gimnastică, Grecu a dezvăluit o superstiție de la care nu se abătea niciodată. „Înaintea fiecărei competiții, înainte de a pleca de acasă, lăsăm pe masa din sufragerie trei pahare pline cu vin roșu.Nimeni nu se atingea de ele până ce eu nu reveneam în țară. Această superstiție am avut-o și pe perioada cât am fost antrenor coordonator. Nu mai știu cum am căpătat această superstiție dar ea a funcționat”, a precizat Dan Grecu.

A completat mii de rebusuri. Cele mai simple au fost cele pe gimnastică

Modalitatea lui de a se relaxa este legată de completarea rebusurilor. Așa se face că i-au trecut prin mână mii de rebusuri. Multe dintre ele având că temă, gimnastica. „Acelea au fost cele mai simple. Le-am completat în câteva minute. Mi s-a întâmplat să regăsesc uneori, chiar numele meu”, a povestit amuzat Grecu.

prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *