◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Statuia lui Lenin  ? acum ?!

Aș dori să îmi exprim îngrijorarea cu privire la ridicarea unei statui a lui Vladimir Lenin în orașul german Gelsenkirchen la 20 iunie 2020. Lenin a creat statul totalitar sovietic, ucigând împreună cu Stalin, cca. o sută de milioane de oameni în timpul regimului comunist până în 1953. Succesorii și urmașii săi – apologeți ai marxism-leninismului – au fost responsabili pentru crimele crude împotriva umanității, distrugerea statului de drept și principiile democratice ale guvernării statului. Comemorarea lui Lenin într-un spațiu public este o OFENSĂ, pentru memoria tuturor victimelor comunismului și dureroasă pentru rudele lor. Gulagul o creație sovietică comunistă; din rusă: ГУЛаг: Главное управление исправительно—трудовых лагерей, „Administrația Generală a Lagărelor de muncă forțată”, a fost o ramură a poliției politice și serviciilor de securitate sovietice. Naziștii știau despre sistemul Gulag, ei au fost copiatorii lui Stalin. Există indicii că germanii au vizitat lagărele sovietice la începutul anilor 1930. Prin urmare, cel mai probabil, Hitler s-a inspirat de la Stalin despre ideea creării unor lagăre de concentrare. Asemenea zvonuri au circulat în Germania în anii 1940. Într-unul din lagăre se afla viitorul premier israelian Menahem Begin, arestat în 1940 la Vilnius.

După publicarea de către scriitorul rus, Aleksandr Soljenițîn a cărții „Arhipelagul Gulag în 1973, unde nu a descris un singur lagăr, ci o instituție guvernamentală  care avea în subordine întregul sistem de lagăre, s-a aflat în lumea largă de crimele sovietice. După Revoluția bolșevică din 1917Lenin a anunțat că orice „inamic de clasă”, chiar în absența oricărei dovezi a vreunei crime împotriva statului, nu poate fi un cetățean de încredere și nu trebuie tratat mai bine decât un criminal. Deci promovarea principiului vinovăției și NU principiul de drept; că orice om este nevinovat până la proba contrarie, sau IN DUBIO PRO REO. Cu „principiul vinovăției“, Lenin a demontat statul de drept instalând dictatura proletară a celor ce poate că; muncesc dar NU gândesc, respectiv nu au voie să gândească deschis.Și lozincile puse la dispoziția purtătorilor de tov. Ion Iliescu impuneau; „NOI MUNCIM, NU GÂNDIM“. Bravo tov Iliescu noi știm că; dacă nu gândești când muncești, tare prost mai ești. Îndobitocirea poporului era misiunea instructorilor PCR a politrucilor ce promovau religia politică numită comunism.

 Despre rolul jucat de lagărele de concentrare sovietice în pregătirea și desfășurarea războiului în anii 1939-1945 vorbește Anne Applebaum, profesoară la Școala de Economie și Științe Politice din Londra, laureată a Premiului Pulitzer, autoare a cărții „Gulag: A History” și „Gulag Voices“.

Lagărele create în Polonia,Ungaria, Cehoslovacia, România și Bulgaria sunt replici exacte ale lagărelor Gulag sovietice. Gheorghiu Dej a creat lagărul de exterminare canalul Dunăre-Marea Neagră după modelul sovietic. În cea mai mare parte, deținuții polonezi erau deportați direct în Gulagul sovietic, deoarece Stalin nu avea încredere în autoritățile comuniste poloneze.Stalin omorâse deja în 1942, 22.000 de ofițeri polonezi îngropați la mănăstirea Katyn, descoperiți de naziștii ocupanți și arătați publicului mondial ca un genocid comunist. Ei, comuniștii, știau că distrugând intelectualitatea unui popor, deci pe cei care gândesc, poți să stăpânești mai ușor pe cei simpli, cu pâine și circ ,ca în vremea Romei antice. Chiar şi astăzi, după două milenii, mai putem asista la scene în care conducătorii sunt aclamaţi în schimbul unor promisiuni şi spectacole derizorii – “Panem et circenses” (în latină).

Majoritatea lagărelor (Gulag) din Estul Europei au fost desființate după moartea lui Stalin. Țări precum; Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Moldova, care au trăit ororile comunismului, ordonate fiind indirect de la Moscova, au devenit acum cele mai conservatoare / anticomuniste, în cadrul UE. Cu toate acestea, mulți stângiști  din Europa de Vest, par să glorifice această ideologie, să o scoată de la lada ge gunoi a istoriei, într-o nouă cămașă, NEOCOMUNISTĂ, de ex. Verzii (Grüne Parteien). Pentru europenii ce au suferit ororile comunismului ridicarea unei statui a unui comunist, LENIN, dictator ucigaș, este o insultă brutală și este inacceptabilă. Astfel de acțiuni trebuie interzise, ​​la fel cum s-a legiferat interzicerea, glorificarea, simbolurilor și faptelor naziste.

Cerem  guvernului RFG, personal doamnei cancelar Angela Merkel ce cunoaște și din interior, ideologia radical-ucigașă comunistă, să ia măsurile necesare pentru a preveni comemorarea în continuare a ucigașilor în masă? Dacă condamnați pe drept nazismul, cum puteți să tolerați, să îi faceți curte, sorei bune în ideologie, comunismului  ucigător de oameni. Statistica democidului comunist (Revista de Științe Politice) ne spune că; Comunismul = 100.000.000. uciși / Nazismul = 25.000.000 uciși (Wikipedia).

Regimurile comuniste au produs mai multe victime decît cele două războaie mondiale la un loc, iar ma­joritatea crimelor au fost făcute pe timp de „pace”!. Tribunalul de la Nürenberg în 1945-1946, a fost util pentru condamnarea nazismului, dar el este Liliputan,în comparație cu enormitatea criminală, ce împinge la crearea un tribunal al comunismului. Să nu uităm că URSS a atacat Polonia pe 17.09.1939. operațiune militară  declanșată fără nicio declarație oficială de război, adică lașitate. Deasemeni a atacat Finlanda la 30 noiembrie 1939,după care URSS a fost exclusă din Liga Națiunilor ca stat agresor, ceea ce se vede și astăzi, ei,rușii nu pot să învețe din istorie, ei respectă testamentul lui Petru Cel Mare, de ocupare a Europei de la Atlantic la Pacific.

Din păcate democrațiile occidentale au mereu alte preocupări, priorități și desigur evită o confruntare cu țări unde comunismul există încă, chiar dacă a fost nevoit să adopte o economie capitalistă, vezi China. Cel mai lung drum către capitalism trece prin comunism.

Milităm  pentru a interzice glorificarea tuturor ideologiilor totalitare.

 

Constantin Gumann / UZPR 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *