Doliu în presa din România! Un jurnalist celebru s-a stins din viață

Posted On 04 aug. 2020
By :
Tag:

O știre tristă îl vizează pe unul din cei mai vechi angajați ai postului național de televiziune, care a decedat luni. A fost redactor, redactor principal, realizator de emisiuni, redactor-şef cu delegaţie, redactor-şef adjunct, secretar general de redacţie și coordonator emisiuni economice.

Unul din cei mai vechi jurnaliști din secția economică a știrilor TVR, Sorin Burtea, s-a stins luni din viață.

Sorin Burtea s-a născut în 28 aprilie 1953, în Câmpulung Muscel. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

Membru în Consiliul de Administraţie al SRTV

”Este absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii Bucureşti. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română. De atunci lucrează în aceeaşi Redacţie, cea Economică, indiferent de numele avut. A fost redactor, redactor principal, realizator de emisiuni, redactor-şef cu delegaţie, redactor-şef adjunct, secretar general de redacţie, coordonator emisiuni economice.

În 2005 a fost ales de salariaţi, membru în Consiliul de Administraţie al SRTV. În 2007 a fost reales pentru al doilea mandat. Din 2010, Sorin Burtea face parte dintr-un nou Consiliu de Administraţie pentru a treia oară, iar în 2012 a fost ales tot de angajaţi, pentru a patra oară.

Din 1990 până în 1997 a realizat şi coordonat emisiuni precum Reflector, Economia încotro?, Studioul economic, Ziua de mâine, care au adus cote de audienţă foarte mari pe fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente”, potrivit tvr1.ro.
Proiect legat de privatizarea industriei româneşti

”Din 1992 până în noiembrie 1996, Sorin Burtea s-a implicat într-un alt proiect, cel legat de privatizarea industriei româneşti. În 2005 a coordonat campania Învinge apele! din emisiunea Interes general, de pe TVR 1, un proiect ambiţios promovat de TVR, o premieră în România, care a schimbat noţiunea de campanie socială.

A fost pentru prima dată când o emisiune economică, Interes general, a devenit parte a unei campanii sociale, dar mai ales a fost pentru prima dată când s-a ştiut destinaţia fiecărui bănuţ şi produs oferite.

În ultima perioadă, a fost moderatorul şi producătorul emisiunilor Interes general de la TVR 1, Investiţi în România! – Afaceri de succes de la TVR Internaţional şi moderatorul emisiunii Investiţi în România! – Euroeconomia, producător Cristina Leorenţ, difuzată la TVR Internaţional”, conform sursei citate.

capital.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.