Revistei „Constelaţii diamantine”,  Omagiu

Anul acesta, în luna august, revista „Constelaţii diamantine” împlineşte zece ani de existenţă în spaţiul jurnalistic românesc. Încă de la primul număr, din septembrie 2010, fondatorii, Doina Drăguţ, redactor-şef, şi Janet Nică, secretar general de redacţie, au precizat orientarea revistei, cu încărcătură culturală, literară şi artistică, pe plan universal. 

Apărută sub egida Ligii Scriitorilor Români şi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, ca semn al confreriei jurnalistice, revista, cu deschidere spre constelaţii, cu tăria diamantului, s-a impus, imediat, în conştiinţa cititorilor de pretutindeni. 

Distribuită la câteva zeci de mii de adrese electronice, revista „Constelaţii diamantine” poposeşte pe toate continentele, fiind apreciată pe măsură. Dacă aprecierile, la adresa revistei, sută în sută, elogioase, s-ar strânge într-o carte, volumul ar depăşi o mie de pagini.

Personalităţi din toate domeniile culturale, literare şi artistice, din Japonia, Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, China, Anglia, Franţa, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Germania, Albania, Serbia, Republica Moldova, Israel, au găsit, în revista „Constelaţii diamantine”, un teren fertil, pe care să-şi cultive opiniile, ideile, credinţele, trăirile. De asemenea, colaboratorii din ţară, personalităţi, bine conturate în domeniile lor, aparţinând Ligii Scriitorilor Români, Uniunii Scriitorilor din România, Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Uniunii Compozitorilor Români, toţi au fost prezenţi, cu materiale de specialitate, număr de număr. 

Timp de zece ani, revista „Constelaţii diamantine” a apărut, lună de lună, cu o precizie de cronometru. Formatul revistei este generos: 60 de pagini, color, rubrici permanente de cultură, literatură, artă, filozofie, ştiinţă, pictură, umor. 

De remarcat faptul că, de opt ani, la sugestia secretarului general de redacţie, Janet Nică, şi susţinută permanent, număr de număr, de inginerul epigramist Nelu Vasile, s-a afirmat rubrica de umor „Constelaţii epigramatice”, câte o pagină sau două, pentru promovarea umorului românesc în lume. 

Acum, la ceas aniversar, fondatorii revistei, colectivul de redacţie, colaboratorii, din ţară şi de pe întregul mapamond, merită toate laudele, pentru puterea de a îmbina sensibilitatea subiectivă cu datoria civică, în demersul de a-l instrui, de a-l educa şi de a-l încânta pe Măria sa, Cititorul cel de toate zilele.

 

Doru Dinu Glăvan,

Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.