◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

O carte despre femei de succes, dincolo de mirajul banilor

 
Doina Cotfas, „Femei de succes”, Editura Vatra Veche
 
După ce cu doar un an în urmă publicam un volum de versuri al Doinei Cotfas, Jurnalul unei șoapte albastre (poeme la o cafea), descoperind o autoare preocupată de condiția femeii sub multiplele ei aspecte, iată că demersurile sale continuă, cu o focalizare precisă: succesul femeii, nu cu orice preț, ci prin „regăsirea puterii interioare”. Cartea își propune să îl ajute pe cititor să deschidă o poartă spre sine, pentru a se cunoaște mai bine pe sine, resursele personale, aspirațiile  – „Nu te învăț aici cum poți face bani, spune autoarea, pentru că nu aceasta-i menirea mea, dar pot să-ți arăt fereastra care duce spre bucuria din sufletul tău pentru a te regăsi mai încrezătoare și mai sigură pe tine și pe gândurile tale”.

„Rețeta succesului” vine din lecția de viață a autoarei, care a renăscut, am putea zice, ca pasărea Phoenix, învingând un cancer, descoperind astfel care este cu adevărat prețul vieții.

De aici și opțiunea sa de a face prin toate demersurile creative proprii, terapie și pentru trup și pentru suflet, împăcând o opțiune profesională cu o opțiune de credință.

Disponibilitățile Doinei Cotfas sunt, oricum, multiple, iar verva ei tonifiantă. Reflecțiile sale pe marginea condiției femeii în societatea postmodernă au densitate și… plasticitate, au căldura pilduitoare a celui care vrea să dăruiască, să împărtășească cu ceilalți din concluziile pe care le-a extras din cartea vieții sale.

Experiența de viață a autoarei are consistență, suficientă pentru a alimenta reflecția.

„Am descoperit, spune Doina Cotfas, că viața nu se termină odată cu ziua de chenzină și poate începe prin a crede în vise și a le clădi liber indiferent de vârstă”.

Prin fleșuri morale, sunt oferite lecții de demnitate și integritate, într-un registru cu destule virtuți literare și filosofice.

O nouă viață, în proiecția autoarei, pleacă din sine și se întoarce în sine. Iar cartea încearcă să configureze printr-un lanț de maxime și reflecții căi de urmat adaptate la fiecare personalitate în parte. Și în acord cu prioritățile și urgențele existențiale neprevăzute.

De aici și convingerea autoarei că cititorii se vor regăsi în această carte și-și vor lua din ea merinde pentru o viață întreagă.

Fără a avea în spate o autoritate rezultată din poziții administrative, sociale, profesionale, Doina Cotfas e convingătoare prin simplitate și sinceritate, prin firescul discursului apodictic.

 

NICOLAE BĂCIUȚ

 
 
 
 
 
Secțiunea pentru atașamente
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *