default-logo

PRIETENII MEI SCRIITORII INTERVIU CU DL. GHEORGHE A. STROIA, MEMBRU al ACADEMIEI ROMÂNO-AMERICANE de ARTE și ȘTIINŢE

Ecaterina Chifu:Ce resorturi interioare v-au determinat să înființați această revistă: ARMONII CULTURALE?

Gheorghe A. Stroia:Vă spun bună ziua, dumneavoastră, doamnă Ecaterina, și cititorilor dumneavoastră! Armonii Culturale, revistă universală de creaţie şi atitudine culturală, este deschisă tuturor celor care se dovedesc a fi de bună-credinţă şi ale căror contribuţii aduc un plus de valoare în literatura şi cultura contemporană românească. Ce resorturi interioare m-a determinat să aduc Armonii Culturale în peisajul cultural contemporan? Poate doar o dorință intensă de a aduce un serviciu pozitiv de imagine românilor și României, patria sufletelor noastre, oriunde ne-am afla în lume. Cred cu tărie că românii sunt oameni inteligenți, geniali, chiar, și că mai au foarte multe lucruri bune de arătat. M-am dezis mereu de compatrioții noștri care fac rău acestei imagini pozitive, am spus mereu că faptele lor reprobabile nu mă reprezintă pe mine ca român și nici pe noi ca neam. Dorința de a arăta că românii sunt încă oameni cu adevărat valoroși și că, nu degeaba, se regăsesc în multe dintre personalitățile lumii civilizate, care aduc un plus valoric însemnat și contribuie din plin la bunăstarea altor meleaguri, altor nații. Toate acestea obținute cu multă muncă, sacrificii personale, dedicație.

Ecaterina Chifu: Ce obiective are revista?

Gheorghe A. Stroia:Fondată la Adjud, în februarie 2011, de scriitorul Gheorghe A. Stroia şi poetul Ionel Marin, revista şi-a propus să promoveze valoarea, oriunde aceasta poate fi identificată. Încă de la început, în paginile online ale revistei, au fost găzduiţi poeţi, prozatori, eseişti, exegeţi, publicişti, istorici, teologi de mare valoare, dar şi tineri promiţători aflaţi la debut, ce au confirmat încrederea acordată. Prin noua revistă ARMONII CULTURALE, ne-am propus să creştem vizibilitatea românilor şi României pe plan internaţional, să acordăm libertate de cuvânt tuturor celor ce vor să se exprime, însă pe un ton şi într-un limbaj decent, lipsit de trivialitate şi vulgarităţi. Revista creşte, cu fiecare pas, prin fiecare contribuţie adusă de colaboratorii noştri, cărora, cu mâna pe suflet, le mulţumim! Ne dorim să fim aproape de toţi cei care doresc şi îi invităm pe toţi românii de talent să sprijine o astfel de iniţiativă. 

Până la urmă, nu ne comparăm cu nimeni, nu facem concurenţă nimănui, nu dorim să deranjăm şi nici să stânjenim pe nimeni, nu vrem să aducem niciun prejudiciu de imagine nimănui, VREM doar să fim NOI, o picătură în oceanul planetar al culturii. Credem, cu tărie, că fiecare dintre noi putem realiza lucruri deosebite, putem promova tinerii de talent – mlădiţe ale acestui popor binecuvântat de Dumnezeu, rugându-ne pentru pacea şi prosperitatea acestei naţii! ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!

Ecaterina Chifu:Aveţi o tematică generală a revistei?

Gheorghe A. Stroia:Tematica generală a revistei este culturală, asta însemnând literatură și artă, teatru, muzică, film, religie, psihologie, critică, orice se poate încadra în pozitivitate și sinergie, în spectacolul vieții, în genere. 

Ecaterina Chifu: Ce colaboratori aveţi?

Gheorghe A. Stroia:Această mare familie culturală – frumos intitulată ARMONII CULTURALE – a reuşit să strângă în jurul său peste 900 de colaboratori permanenţi din ţară şi din diaspora, pornind din România, Republica Moldova şi lărgind sfera colaborărilor pentru românii din diaspora europeană (Franţa, Germania, Belgia, Anglia, Suedia, Norvegia, Italia, Grecia) la diaspora americană (Canada, SUA), Asia (Israel, Korea), până la îndepărtata Australie (Australia, Noua Zeelandă). Din toată lumea, semnale pozitive, energii canalizate pozitiv, au stabilit pulsul real al fiecărui moment în parte, cuvintele de ordine în această unică familie culturală fiind: RESPECT, OMENIE, ÎNCREDERE, VALOARE, SPERANŢĂ.

Ecaterina Chifu:Ce impact are revista în plan cultural internaţional?

Gheorghe A. Stroia: Avem, așa cum spuneam, colaboratori valoroși pe toate meridianele globului. A publica în revista noastră, pe care îmi place să o numesc FAMILIA ARMONII CULTURALE, este un act de curaj, încredere, speranță, dar și o dovadă a valorii și autenticității. Mai nou, am dorit să facilităm accesul colaboratorilor noștri la revistă, am creat contul de AUTOR ARMONII CULTURALE, prin care autorii își pot publica singuri materialele, ce devin, zi după zi, zestre de cultură veritabilă. Pentru aceasta nu pot decât să le mulțumesc tuturor celor care contribuie la sporirea acestui frumos proiect revuistic cultural și la lărgirea frumoasei noastre familii culturale! Respect, admirație, prețuire! Reverențe!…

Ecaterina Chifu:Aveţi proiecte de viitor privind revista?

Gheorghe A. Stroia:Revista ARMONII CULTURALE trebuie să continue! A fost un vis îndrăzneț, dar a devenit un brand național al valorii și, de ce nu, internațional. În virtutea acestui lucru, am fondat în 2011, editura Armonii Culturale, care nu încetează de aproape 10 ani să împlinească vise. Autorii noștri sunt, realmente, de pe toate meridianele globului, avem autori din Canada-SUA, Italia, Germania, Franța, până în Israel. Ne mândrim cu un portofoliu editorial ce depășește 2000 de titluri, unele dintre ele ediții rare, princeps, ce merită a fi omologate chiar și în cartea recordurilor. Ne propunem să realizăm și o librărie virtuală, prin care autorii să-și poată vinde cărțile, lucrări ce merită cu adevărat promovate. Armonii Culturale – încă un VIS… ÎMPLINIT!

Ecaterina Chifu: Vă mulțumesc pentru interviul acordat şi pentru şansa de a publica scrierile mele în revista ARMONII CULTURALE. 

Gheorghe A. Stroia: Eu vă mulţumesc pentru şansa acordată de a face cunoscute preocupările mele.

 

 

 Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.