◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

ÎN ATENȚIA MEMBRILOR UZPR

În săptămâna 17-21 august 2020, la sediul central din București nu se lucrează cu publicul.

În acest interval primim corespondențe prin poștă, curierat rapid sau poștă electronică, la adresele cunoscute.

Luni, 24 august, începând cu ora 10,00 se reia programul normal.

______________________________________________________________________________


Hotărâri importante ale Comisiei de Atestare Profesională a UZPR

După o perioadă de activitate mai dificilă, din cauza restricțiilor stabilite în perioada de alertă, membrii Comisiei de Atestare Profesională a UZPR s-au reunit, respectând măsurile sanitare, în prima ședință în plen, având un nou președinte (după Adunarea Generală de Alegeri din luna iulie), în persoana jurnalistului Dan Constantin. Au fost prezenți ceilalți patru membri ai Comisiei – Valentin Uban, secretar, Viorel Popescu, Teodora Marin și Ovidiu Zanfir. De asemenea, au participat președintele Uniunii, Doru Dinu Glăvan, și vicepreședintele Sorin Stanciu (fost președinte al Comisiei de Atestare Profesională).
A fost analizată situația dosarelor aflate în analiză, majoritatea (30-45) fiind legate de Adeverința în vederea obținerii indemnizației la pensie. S-a accentuat responsabilitatea verificării dosarelor, constatându-se că se solicită acest drept și din partea unor persoane care nu dovedesc încadrarea ca jurnaliști profesioniști sau colaboratori permanenți în activitatea publicistică. A fost luată hotărârea ca în cel mai scurt timp să se răspundă tuturor celor care se pot bucura de calitatea de membri asociați, cu toate drepturile ce derivă din această calitate, mai puțin să beneficieze de indemnizație conform Legii 83/2016.
Membrii Comisiei de Atestare Profesională au hotărât să revizuiască toate dosarele, pentru a definitiva încadrarea corectă, conform prevederilor statutare, a calității de membru asociat și a celei de membru. De precizat că membrii asociați pot deveni, în timp, membri cu drepturi depline (tot conform Statutului), în vederea obținerii indemnizației la momentul pensionării.
În cadrul întâlnirii Comisiei au mai fost luate două importante hotărâri. Prima se referă la faptul că un număr deloc de neglijat dintre membrii pensionari nu își achită la timp cotizația (până la 25 februarie în fiecare an), așa cum au luat al cunoștință la primirea documentului pentru Casa de pensii. Aceștia vor fi atenționați să-și regleze problema respectivă, până la data de 15 septembrie 2020, în caz contrar pierzându-și calitatea de membru al UZPR, beneficiar al indemnizației. A doua constatare se referă la faptul că în evidența Uniunii sunt membri care nu au plătit cotizația de doi-trei ani, ceea ce, tot conform Statutului, conduce la pierderea calității de membru. Dacă până la 20 septembrie aceștia nu își vor regla problema financiară, Secretariatul va preda dosarele la firme specializate de arhivare. Orice dorință de revenire în Uniune, conform Statutului, înseamnă practic reînscrierea în organizația noastră, cu depunerea documentelor necesare.
Toate discuțiile și hotărârile luate în ședința Comisiei de Atestare Profesională au stat sub semnul acțiunii ferme și a dorinței de a se limpezi rapid și eficient toate problemele administrativ-organizatorice și comunicarea permanentă, de substanță, cu toți membrii UZPR.

Departamentul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *