◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

O mare companie a plecat din România

Unul dintre puținele grupuri media străine cu activitate în țara noastră a ieșit de pe piața românească. În urma acestei decizii, în România a rămas un singur investitor străin.

Este vorba despre compania germană Burda, casa de distribuție a presei New Concept din București. După ieșirea acesteia, în România a rămas un singur investitor străin: Ringier.

Oficialii companiei Burda au confirmat că grupul se retrage din toate activitățile din România, publishing, logistică și distribuție, iar operațiunile au fost preluate de un fost acționar al companiei de distribuție Hiparion, potrivit paginademedia.ro

Ringier România și Ringier Sportal sunt controlate de grupul elvețian Ringier. În portofoliul acestora se află titluri precum Libertatea, Gazeta Sporturilor, TVMania, TV Satelit, Elle, Avantaje, Unica sau Viva.

„Începând cu 24 iulie 2020, Burda a renunțat la operaționile din România – publishing, logistică și distribuție – care au fost preluate de un investitor strategic”, au declarat oficialii Burda, conform sursei menționate.

„Am început să ne revizuim portofoliile internaționale Burda din mai multe țări încă dinainte de pandemie, cu scopul de a ne concentra pe piețele noastre de bază. În România, mai ales, businessul care ține de logistică a avut o creștere impresionantă în ultimii ani.

Ca urmare, focusul a fost mutat dinspre operațiunile media tradiționale și am decis să vindem operațiunile de publishing, logistică și distribuție din România”, a transmis Martin Weiss, CEO Burda International și membru al consiliului de administrație la Hubert Burda Media.

Cine a preluat operațiunile Burda România

Operațiunile au fost preluate de Lucian Vegheș, fost acționar al companiei de distribuție Hiparion, potrivit sursei menționate.

Titlurile deținute de Burda

Compania Burda International este activă pe 17 piețe și publică în prezent peste 230 de reviste. În România, Burda era prezentă pe piață din 1999.

În portofoliul Burda România se află titluri precum Cosmopolitan, National Geographic, Grădina mea de vis, Burda Style, Sănătatea de azi, Practic în bucătărie, Practic Sudoku, Ioana Sudoku sau  Practic Integrame .

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *