◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Fiecare vinde ce are

Am citit undeva un articol de scandal, în care am găsit de câteva ori scris: „ Ne vindem prea ieftin”

De când e lumea și pământul, cineva a vândut și altcineva a cumpărat. Și tot de când e lumea și pământul, cel ce a vândut, a invidiat pe cel a avut puterea de cumpărare. Și acum să vorbim de cine și ce vinde.

„Toată lumea trăiește de pe urma unei vânzări.”  – Robert Louis Stevenson

Cine este foarte deștept, își vinde inteligența la companii care au nevoie de genii sclipitoare, evident, în primă fază, geniul sclipitor este foarte încântat că a fost remarcat, de postul oferit, de șansa minunată, ca mai apoi, după ceva timp, să înceapă să facă anumite aprecieri și constată că de fapt nu se mai consideră fericit cu șansa primită, că de fapt ar merita ceva mai bun, că ar trebui mai bine plătit, sau diverse.

„Înțelepciunea e o marfă pe care cine o vinde a cumpărat-o.” Nicolae Iorga

Și tot așa, în funcție de fiecare individ cu ce are de vândut, și pentru că respectivul articol nu se referea la cei din „stratosferă”, coborâm mai aproape de zona noastră „dureroasă” și continuăm cu țăranii care-și vând produsele cu prețuri minuscule doar pentru ași acoperi anumite urgențe, apoi vin cei care-și vând forța de muncă în străinătate.

„Omul înțelept se pune pe el pe ultimul loc și se regăsește în primul rând.” – Lao Tsu

Indiferent de ceea ce facem, în orice moment ne vindem. Este aproape imposibil să primești un salariu mai mare sau să ajungi la o firmă mai mare, care să-ţi plătească un salariu mai bun, dacă nu te vinzi mai întâi pe tine. Nu poţi câștiga bani fără să vinzi.

„Dacă lucrezi doar pentru bani, nu o să reușești niciodată. Dacă îți place ceea ce faci și pui clientul pe primul loc, succesul va veni negreșit la tine.” – Ray Kroc

Vânzarea începe cu noi, cu fiecare din noi personal, ca individ. Unul din cele mai mari obstacole în obținerea succesului este lipsa activității de vânzare. Dacă-ţi promovezi valoarea cu pasiune şi entuziasm, ceea ce este ceva absolut normal şi indicat să faci, înseamnă că mai întâi te vinzi ţie pe tine, apoi te vinzi celorlalți. Dacă ești bun în ceea ce faci, eşti creativ, dovedește că ai ce vinde. De activitatea de vânzare şi cumpărare depinde în mod direct nivelul salariului/câștigului nostru sau al succesului pe care îl obținem în viață. Cu cât un individ creează valoare, afirmă şi scoate la lumină creația lui cu atât se vinde mai mult și mai bine și astfel îi crește valoarea. A vinde este omenește.

„Arta înseamnă să faci un ceva din nimic, si să-l vinzi.” Frank Zappa 

Daniela Gumann / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *