◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Dan Petrescu examen greu cu Dinamo Zagreb, ce a reușit 5 puncte în grupele Champions League

CFR Cluj are o misiune grea în fața lui Dinamo Zagreb, miercuri seara, la ora 21:00, în turul 2 din preliminariile Champions League, pe stadionul ”Constantin Rădulescu”. Însă Dan Petrescu încearcă să învingă o echipă puternică, care în sezonul trecut a jucat în grupele Ligii Campionilor
Echipa croată este favorită în meciul de la Cluj, prin prisma valorii lotului și al performanțelor din sezonul trecut. Dinamo Zagreb a fost la masa bogaților, în grupele Champions League, în 2019. Însă și CFR Cluj sub conducerea lui Dan Petrescu a avut un sezon miraculos în cupele europene, când a pătruns în grupele Europa League. Echipa noastră a obținut câteva victorii răsunatoare: 1-0 cu Astana (a), 1-0 cu Maccabi Tel-Aviv (a), 4-3 cu Celtic (d), 2-1 cu Lazio (a), 1-0 (d) și 1-0 (a) cu Rennes, 2-0 cu Celtic (a).
Dan Petrescu a reușit o calificare en-fanfare dintr-o grupă dificilă de Europa League, unde pornea cu șansa a patra, după Lazio, Celtic și Rennes.
În 2019, Dinamo Zagreb a avut o evoluție foarte bună în Liga Campionilor, trecând trei tururi de calificare pentru a ajunge în grupe. Croații au trecut pe rând de Saburtalo (Georgia), Ferencvaros (Ungaria) și Rosenborg (Norvegia). În grupele Champions League, Dinamo Zagreb a obținut o victorie memorabilă acasă contra lui Atalanta, 4-0, prin golurile marcate de Leovac și Orsic – de trei ori. De asemenea, a reușit două remize onorabile împotriva lui Sahtior Donetsk, 3-3 acasă și 2-2 în deplasare. La final, Dinamo Zagreb a adunat 5 puncte, ratând calificarea mai departe, însă adversarii au fost pe măsură, în afara celor aminitiți, a mai jucat cu Manchester City (2-0 -d, 1-4- a).
Pentru a vă face o imagine a echipei oaspete vă prezentăm formația care a învins Atalanta:
Livakovic – Leovac, Peric, Theophile (francez), Stojanovic (sloven) – Ademi (macedonean), Dilaver (austriac), Moro – Orsic, Petkovic, Olmo (spaniol).
Între timp, de la Dinamo Zagreb au plecat: Olmo la Leipzig, Moro la Dinamo Moscova, Adrian Semper la Chievo. Au venit: Marko Tolic, Kristijan Jakic și Stefan Milic.
În ultima partidă de campionat, Dinamo Zagreb a aliniat următoarea formulă (1-0 în deplasarea de la Istra):
Livakovic – Danicic, Milic, Theophile, Stojanovic – Ademi – Orsic, Majer, Ivanusec, Kastrati – Kulenovic. Antrenor: Zoran Mamic, care a fost director tehnic în sezonul 2019/2020, iar acum a preluat echipa de pe bancă, după Nenad Bjelica.
Lotul lui Dinamo Zagreb este cotat la 86,1 milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt (față de 23,7 milioane de euro – CFR Cluj). Cei mai valoroși jucători din echipa croată sunt: portarul Dominik Livakovic – 12,5 milioane de euro, atacantul Bruno Petkovic – 11 milioane de euro și extrema Mislav Orsic – 7,5 milioane de euro.

În comparație, la CFR Cluj cei mai bine cotați sunt: Bilel Omrani – 2,8 milioane de euro (dar care nu este pe lista UEFA, fiind accidentat), Adrian Burcă – 1,8 milioane de euro și Damian Djokovic – 1,7 milioane de euro.
Lotul lui CFR Cluj pentru meciul cu Dinamo Zagreb
Portari: Bălgrădean, Sandomierski, Rus, Hindrich
Fundaşi: Burcă, Ciobotariu, Susic, Boli, Vinicius, Cestor, Camora
Mijlocaşi: Chipciu, Deac, Djokovic, Hoban, Bordeianu, Itu, Perreira, Petrila, Costache, Păun, Golofca
Atacanţi: Rondon, Debeljuh, Joca, Fica

Acum, meciul lui CFR Cluj cu Dinamo Zagreb este de același nivel cu partidele din Europa League din 2019. Și este unul special: se joacă într-o singură manșă! O luptă pe viață și pe moarte, pentru calificarea în turul 3 al preliminariilor Champions League. Echipele vin după doar 2 partide (CFR Cluj – 2-0 cu Floriana și 2-1 cu Academica Clinceni, Dinamo Zagreb – 6-0 cu Lokomotiv Zagreb, 1-0 cu Istra, în campionat), în noul sezon.
Fără îndoială, ambele echipe sunt departe de forma maximă arătată anul trecut. De aceea, meciul va fi unul specific de calificare, echilibrat, tacticizat. Și este posibil să vedem prelungiri și chiar lovituri de la 11 metri, dacă egalitatea va persista până în minutul 90.
Noi sperăm, că Dan Petrescu va reuși să-i motiveze pe jucători și CFR Cluj să producă din nou surpriza, așa cum a făcut-o și în sezonul precedent, în fața altor echipe de top. Dacă nu va reuși, echipa noastră va merge mai departe în turul 3 din preliminariile Europa League. Antrenorul român este optimist înaintea disputei: ”Dinamo Zagreb e o echipă foarte bună, e favorită, dar nu e Sevilla!”
Partida CFR Cluj – Dinamo Zagreb va putea fi urmărită la TV, pe canalul Digi Sport 1, miercuri, 26 august 2020, de la ora 21:00.
Mult succes, Dan Petrescu și CFR Cluj!

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *