◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Personaj principal, exigența

Parcă ieri ne-am îmbrățișat, pentru a rămâne cinci zile într-o neverosimilă și de neuitat cuprindere, cu parfumul teilor gălățeni. Da, acum când s-a tras cortina pe scena celui mai dinamic și mai acaparator Festival al cărții din câte a cunoscut sufletul meu, pentru că eu mai întâi și fundamental cu sufletul am perceput această adevărată sărbătoare a cărții, pot spune că nicio altă aromă nu i se potrivește mai bine cuvântului tipărit decât aceea a teiului.
Mă despart, așadar, după cinci zile de coabitare cu teii și cărțile la Galați, de o atmosferă din care m-am înfruptat din plin. Nu mă voi despărți niciodată, însă, de amintiri, de amintirile unor clipe cu adevărat magice. Cărțile mele, adică ale noastre, eu fiind doar cel care beneficiez de aura lor, ciupind puțin din meritele autorilor, mi-au produs satisfacții peste așteptări. Ca să nu lungesc vorba inutil, spun fără să mă laud că lucrările lansate cu sigla „Detectiv Literar” s-au bucurat de prezența unui public numeros, diversificat, interesat. Le amintesc, cu deosebit respect pentru autorii ce ne-au acordat încrederea lor, în ordinea intrării în scena confruntării deschise cu cititorii: „Răsfrângeri critice”, de Lina Codreanu, „Absconditus”, de Dumitru Manolache, „Vitrina cărților 2”, de Emilian Marcu, „Paradigme poetice actuale”, de Mioara Bahna și „Poarta turcească”, de A. G. Secară.
Dar această bucurie, dincolo de efortul comun autori-editor, are, din punctul meu de vedere, o explicație. O singură explicație, una foarte simplă chiar: este vorba despre exigența lucrurilor făcute temeinic de organizatori! Totul a funcționat ca un mecanism bine pus la punct, bine gresat, rodat în ani și ani de muncă. M-am bucurat enorm când am constatat, lucru validat de timp, implicarea pasională și de înalt profesionalism a întregului personal. De la un zâmbet și un cuvânt bun, până la cea mai reușită recenzie, totul le-a fost la îndemână, întotdeauna, tuturor angajaților Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” Galați. De aceea le aduc mulțumiri sincere! Și felicitări, iar domnul director Zanfir Ilie știe că o fac din toată inima, pentru că în afara aromei teiului, pe care am luat-o cu mine, prețuiesc mult munca celor ce știu să culeagă din cărți aromele vieții ce fac lumea mai frumoasă!

Firiță Carp / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *