default-logo

Membri UZPR acasă la prof. univ. Dr. Ilie Cristescu. Grădina marcată de spiritualitate

În cadrul manifestării de omagiere a marelui ziarist Pamfil Șeicaru, de la Orșova, o delegație a conducerii UZPR a făcut o scurtă vizită de documentare în Băile Herculane, evaluând starea actuală a localității care poartă amprenta prof. Univ. Dr. Ilie Cristescu, membru important al Uniunii, primul doctor în turism din România și fost director al stațiunii din perioada în care turiștii străini se înghesuiau la milenarele „băni“ ale lui Hercule.
Însoțiți de Ilie Cristescu, membrii UZPR au vizitat localitatea, au revăzut reperele cele mai importante ale uneia dintre cele mai faimoase stațiuni românești și au făcut un popas la casa lui Ilie Cristescu, gazdă primitoare, care a condensat o întreagă istorie a Băilor Herculane, de la monumentele cu aer antic până la hotelurile moderne, deschise, unele dintre ele, chiar și în condiții de restricții generate de pandemia COVID-19.
La reședința lui Ilie Cristescu, într-o curte impozantă, la adăpstul unor arbori falnici, membrii conducerii UZPR au avut ocazia să vadă amplasate busturile a trei mari personalități ale culturii – poetul român Adrian Păunescu, poetul moldovean Grigore Vieru și poetul chinez Jidi Majia – ca un memento simbolic al importanței covârșitoare a spitirtualității, capabilă să depășească barierele de limbă, diferențele culturale și distanțele geografice.
La finalul unei întrevederi pline de sensuri profunde, membrii conducerii UZPR au primit din partea prof. Univ. Dr. Ilie Cristescu volumul său „Herculane. Hercules Land. Mirajul Cernei”, cu autograful autorului.

 

 

Departamentul Comunicare

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.