◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Premieră în România: IPR Simfonic, la Reșița, pe 12 septembrie

Artiști din Banat, cunoscuți la nivel național, creează un moment artistic unic și fără precedent, pentru o fapta bună.

Pe 12 septembrie, în noul Centru Civic din Reșita, peste 25 de artiști din Banat colaborează pentru IPR Simfonic, un proiect muzical inedit, realizat pentru prima data în România, care ii reunește pe Implant pentru refuz (IPR) – trupa de rock alternativ din Timișoara și Tymes Orchestra – orchestra independenta, coordonata de Tribul Artistic, formata din instrumentiști ai Operei National Timișoara și ai Filarmonicii Banatul. Intrarea la eveniment este gratuita, rezervarea locului se face online pe iabilet.ro.

IPR Simfonic ii mai aduce în proiect și pe Gabriel Almasi (aranjor), doctor in muzica (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzica si Teatru al Universității de Vest, iar la concertul de pe 12 septembrie vor fi prezenți si alți invitați ai trupei. 

Evenimentul marchează finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul orașului Reșita și propune participanților un moment prin care pot sa își arate solidaritatea fata de Clinica Nera, prima clinica de recuperare oncologica din Romania, care e în plină campanie de strângere de fonduri.

„Suntem alături de prietenii noștri de la Clinica Nera, care au obținut o finanțare de la Uniunea Europeana de 70% din valoarea proiectului. Pentru ceilalți 30% suntem toți responsabili, cetățenii si companiile care pot sprijini financiar ceea ce va fi singura clinica de recuperare oncologica din țară. Sunt bucuros ca vom avea în noul centru al Reșiței un concert unic și special, asa cum este și orașul nostru, pe care împreună îl reconstruim și arătam tuturor ca se poate lucra temeinic la revitalizare urbana”, a declarat Ioan Popa, primar al orașului Reșita.

La fata locului va exista o urna pentru donații, toți participanții fiind incurajați sa doneze orice suma, pentru a fi parte din unul dintre cele mai utile proiecte în sănătate din Banat.

Implant pentru Refuz

IPR e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară și a luat naștere in anul 1995, in urma întâlnirii mai multor timișoreni la mare, în Costinești. Artistii Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitara și voce, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Alexandru Hera – tobe și Ștefan „Pista” Czifrak – chitara bass au împreună 8 albume la activ iar pe cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat in 2019, au avut colaborări cu diverși muzicieni romani, generând piese care au fost difuzate la cele mai mari radiouri din țară.

In 2020 urmau sa sărbătorească 25 de ani de activitate intensa iar, în urma planurilor anulate în contextul pandemiei, a luat naștere proiectul IPR Simfonic.

„Suntem incantați și emoționați de faptul ca acest proiect muzical se întâmplă. Ne dorim de multi ani sa construim IPR Simfonic și cine ar fi crezut ca asta se va întâmpla în cel mai dificil an din punct de vedere al evenimentelor culturale. E cel mai frumos mod in care puteam sărbători cei 25 de ani de prezenta pe scena”, transmite Octavian „Vita” Horvath, liderul trupei IPR.

Tymes Orchestra

Cel mai recent proiect lansat de Asociația Tribul Artistic aduna pe aceeași scena 21 de muzicieni timișoreni, devenind orchestra camerala ce poziționează orașul sub nota armoniei.

Tymes Orchestra aduna, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experiență din cadrul orchestrelor deja cunoscute în urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Naționale Romane din Timișoara și Filarmonica „Banatul”. Acestora li se alătură elevi și studenți, având astfel oportunitatea de a concerta alături de o orchestra de coarde în fața publicului meloman. 

Accesul la eveniment este gratuit, cu rezervare prealabila pe iabilet.ro. Locurile sunt limitate, organizatorii pun la dispoziția publicului măști de protecție și dezinfectant la intrarea în perimetru, iar purtarea măștii este obligatorie pe toată durata șederii la eveniment.

IPR Simfonic este un eveniment organizat de Primăria Reșita și produs de BMagency. 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio Romania Cultural, Infomusic, Zile și Nopți, Observator Cultural, Liternet, Iqads, Un site de muzica, Smark.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *