◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

,,Somn ușor români!…Hienele veghează!”

           Totuși mai există români în țara aceasta, patrioți adevărați, care „nu dorm ușor”. Acești bărbați adevărați ai patriei sunt conștienți că anumite „forțe străine” controlează viața politică și „dețin aproximativ 50 la sută din averea României?”.Aceste idei au fost extrase dintr-un documentar, postat pe internet, intitulat:,, Somn Ușor Români!Dormiți liniștiți, Hienele veghează!”.Din evenimentele derulate în ultimele luni, inclusiv „povestea” despre recenta „Moțiune de cenzură, cu lovituri sub centură”, reiese faptul că România are de-a face cu un fel de „dictatură din umbră”, susținută probabil financiar de „Stăpânii străini” – după cum reiese din documentarul patriotic existent pe Internet. În acest „manifest patriotic” se mai spune printre altele: ,, Stăpânii străini guvernează România…; România este o colonie…; Niciodată nu a mai fost atât de mult depopulată România; Fă forme și fură fără frică…”. „Ăștia” se „bagă-n seamă”  precum „musca-n cu..l Calului!”. Să fie oare acesta misteriosul „stat paralel” de care s-a vorbit și s-a discutat într-o vreme în spațiul public virtual, cu rezervele de rigoare?

De ce tăceți, cei care tăceți?! Frica, trădarea și lașitatea vă determină să vă refugiați în tot felul de concesii și să deveniți aserviți indirect ,,stăpânilor străini”? Nu vedeți că aceștia adresează ,,porunci”imperative alogenilor ( Alogen – persoană venită din altă parte, de altă origine – după DEX – n.a.) instalați „în funcții-cheie?”. Pe undeva nici nu e de mirare că unora le este frică, dacă luăm în considerare anumite: decese subite ale unor personalități, care au fost puse sub semnul întrebării; amenințări adresate familiilor din care fac parte  politicienii incomozi; condamnări nedrepte în urma unor dosare politice „inventate”; șantaje nemiloase și multe alte „metode de coerciție” mascată, care fac parte din „arsenalul de luptă” sofisticat al ,,stăpânilor străini”. Chiar și profesioniștii, care dețin informații ultrasecrete, au ajuns la concluzia că degeaba întocmesc rapoarte realiste în vederea prevenirii unor „jafuri cu acte în regulă”, „de-românizării” și deținerii forțate a Puterii.Se pare că aceste rapoarte ajung inevitabil și la jupânii supranumiți „lupii de la stână”.Acești „împuterniciți” au „misiunea” să furnizeze, probabil, ulterior, informări inedite „stăpânilor străini” în vederea replierii periodice necesară „luptei” pentru asimilarea treptată a „coloniei România” în cercurile pline de interese ale Puterii Banului?„Îndatorările excesive” îngenunchează patria, care este nevoită să ia poziția chipului luminos al ghiocelului.Un profesionist experimentat, care a lucrat în domeniul vigilenței pentru apărarea țării, a afirmat într-o emisiune televizată că:,,Atât pe vremea lui Ceaușescu cât și în vremurile noastre democratice am oferit informații de mare importanță decidenților, dar multe dintre ele au fost ignorate…”.

            În repetate rânduri, unii politicieni au acuzat poporul român că nu ia atitudine împotriva anumitor tendințe negative, care se derulează în societate românească. Cred că aceste,,acuzații” sunt lipsite de consistență, pentru că ,,omul de rând al ,,Țării Românești” nu are acces la informațiile care pot săpună în pericol România, dar nici mijloacele legale de intervenție interogativă pentru o eventuală judecată dreaptă. Oare, nu ,,aleșii poporului” sunt cei care au puterea, dăruită de românii cu drept de vot în urma alegerilor, să ia o ,,atitudine fermă și curajoasă”împotriva ,,stăpânilor străini” și a interpușilor, care au acaparat, în mod îndoielnic, nesperate bogății și Puterea din România?

            ,,Ceva, ceva necurat!” se întâmplă în țara noastră dacă luăm în considerare atacurile îndreptate împotriva partidelor politice, care au fost alese de majoritatea românilor. Parcă se dorește, ca „puterea deținută de anumite partide” și personalități, care doresc binele României, să fie înlăturată definitiv, fărâmițată și dispersată „în cele patru zări”.„Alogenii” și „stăpânii străini”vor să guverneze apoi „mai față, mai pe dos!”, liberi și nesupervizați, în funcție de interesele lor ascunse sub „apanajul” unor discursuri politice demagogice, pline de umilință, tot felul de șantaje și argumente contrafăcute. Acești „parveniți” nu mai doresc să aibă de-a face cu politicieni români autohtoni,patrioți adevărați, care le „dejoacă și  demască” acțiunile lor profitoare, croșetate în culisele democrației cu iz de dictatură. Surprinzătoare a fost prognoza unui mare analist politic român ( …care poate fi luată și ca un avertisment!), menționată zilele trecute, pe un post de televiziune național,potrivit căreia în următorii ani vor conduce „alogenii”, adică servitorii „stăpânilor străini”. Pe ce se bazează o astfel de „prognoză” sumbră, care ignoră din start, încă de pe acum, rezultatele viitoarelor alegeri din România? De unde atât de multă siguranță în exprimarea acestei anticipări, care se pare că are în subsidiar premisele unor tendințe expansioniste, străine de mult așteptata democrație autentică românească? Care sunt forțele intelectuale și politice autentice din România capabile să găsească soluții pentru contracararea unei astfel de tendințe „neproductivă” pentru viitorul românilor?,,Somn Ușor Români!Dormiți liniștiți, Hienele veghează!”…din ,,fotoliile” confortabile ale Democrației.

Dumitru Țimerman/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *